Sunday, 20 November 2016

KISAH HIDUP DR. FORREST C. SHAKLEE SEPERTI MATI HIDUP SEMULA


Kakma nak kongsikan sejarah hidup pengasas Shaklee iaitu Dr. Forrest C. Shaklee.Rugi lah kan kalau kita SID tapi tak tahu kisah pengasasnya.
Di bawah ialah gambar kenangan kakma ambil di kerusi Dr Forrest C Shaklee semasa kakma ikuti trip Shaklee pada tahun 2014.

Kenangan bergambar di kerusi Dr. Forrest C. Shaklee
Kisah Hidup Dr Forrest C. Shaklee

Semasa baby Forrest dilahirkan, dia tidak menangis seperti bayi lain. Malah tubuhnya pucat dan biru. Hingga bidan dan doktor terpaksa membuat pelbagai usaha untuk stimulate pernafasannya. Baby Forrest disahkan menghidap penyakit TB, dan doktor yg merawatnya menjangka dia hanya boleh hidup sehingga 8 tahun saja.

Bayangkan sehingga ayah dia dah give up & seolah2 tunggu je anaknya meninggal.

Tapi Mak dia, yelah kasih Mak kan... Taknak give up. Mak dia tukar pemakanan mereka kepada herba2 yang ada healing properties. Dia buat minyak herba dan urut satu badan di baby Forrest.

Akhirnya bapanya membawa mereka anak beranak berpindah dari kawasan perlombongan ke kawasan perkampungan di Iowa. Kat situ mereka lebih close to nature. Udara segar dan makanan yg fresh.

Mak dia terus usaha agar anak dia sihat macam baby lain. Walaupun anak dia tak bergerak2 tapi dia sangat positif. Hinggalah baby Forrest umur 4 tahun dan dia boleh bangkit dengan sendiri buat pertama kali!

Daripada ramalan hidup sampai 8 tahun je, Forrest menjalani zaman kanak2 dan remaja yang happy.  Beliau mendalami ilmu chiropractic dan membuka sebuah pusat rawatan terbabit.

Berinspirasikan kisah hidupnya sendiri, Forrest rajin mengkaji kehebatan alam semulajadi ciptaan Tuhan. Beliau mendapati kebanyakan masalah kesihatan berpunca dari masalah kurang nutrisi dan terlebih makan.

Dr forrest c shaklee
Pengasas Shaklee
Pada usia 21 tahun, beliau mencipta satu produk nutrisi berasaskan tumbuh-tumbuhan.

Dengan kemahiran chiropractic dan nutrisi yg beliau ada, Forrest berazam utk tolong orang yg sakit dan tak mampu datang jumpa dia. Dengan kerjasama oleh Wilbur dan Orville Wrights, Forrest menjadi flying doctor pertama di kawasannya.

Disebabkan kerjanya berkaitan dgn tulang, Forrest terdedah kepada sinar x-ray dari prosedur di kliniknya. Sekali lagi Forrest diuji. Beliau disahkan mengidap kanser yg tak boleh disembuhkan, dan beberapa anggotanya perlu dipotong. Dan beliau dijangka tidak akan hidup lama.

Sekali lagi Forrest taknak give up. Antara motivasinya sbb dia nak terus berbakti. Lalu beliau jual klinik dia, pindah lagi ke kawasan ladang dan mula dgn regime pemakanan berasaskan herba & buah-buahan serta suplemen dengan kuantiti yg banyak.

Masa ni beliau membuat kombinasi 9 herba untuk detoks terhasillah Herb-Lax.

Setahun selepas itu, Forrest sembuh sepenuhnya dan bebas kanser. Tapi klinik yang dikunjunginya tak percaya ia adalah kerana menjaga pemakanan dan suplemen.
Dr. Forrest C. Shaklee
Forrest kembali buka klinik, dan menjadi "first drugless clinic". 5 tahun selepas tu, kliniknya terbakar, dan Forrest ubahsuai kenderaannya menjadi motorhome utk bawa keluarga pindah ke California. Kat situ beliau buka klinik dan sambung belajar.


Akhirnya beliau meninggal pada tahun 1986 iaitu pada usia 91 tahun.Beliau telah menidakkan jangkaan awal doktor yang mana doktor menjangkakan beliau hanya boleh hidup sampai 8 tahun sahaja.

Itulah kisah Dr Forrest Shaklee. Yang dilahirkan seolah2 macam dah mati, yang diramal akan mati sebanyak 2 kali. Sikap positif,taknak mengalah dan kembali kepada alam semulajadi, ciptaan Allah, menjadikan Shaklee terus berbakti hingga ke hari ini.

Itulah motivasi pengedar2 Shaklee iReach, nak berbakti & berkongsi yg terbaik dan dibuktikan oleh sains. Bukan ikut cakap2 orang. Atau sebab nak bonus banyak dan jadi kaya. Semua tu akan datang juga bila kita buat dgn ikhlas dan Allah redha.

Alang2 hidup di dunia, biarlah meninggalkannya dgn pahala yang tak putus-putus..Aminn moga kakma pun dapat sumbangkan sesuatu untuk kebaikkan masyarakat.


Saturday, 19 November 2016

KISAH SEORANG LELAKI YANG INGIN MEMUKUL RASULULLAH S.A.W.


Kisah sirah ni selalu kakma dengar dan baca..tapi walau berulang kali dengar ia tetap menusuk ke hati...Allahuakabar tak terucap betapa mulianya Rasulullah..layakkan kita bersama baginda di syurga kelak?Menitip air mata setiap kali baca sirah Rasulullah yang ini..satu lagi sirah yang amat kakma ingat ialah kisah Rasulullah dengan batang sepohon tamar. 

Jom selawat
AllahumasolialasaidinaMuhammad

KISAH SEORANG LELAKI YANG INGIN MEMUKUL RASULULLAH S.A.W.

Kisah ini berlaku kepada Rasulullah S.A.W. sebelum baginda wafat.

Rasulullah S.A.W. telah jatuh sakit yang agak panjang masanya. Hinggakan baginda tidak dapat berjemaah dengan para sahabat di masjid.

Maka pada suatu hari, Rasulullah S.A.W. meminta beberapa orang sahabat membawanya ke masjid. Di dudukkan atas mimbar, lalu baginda meminta Bilal memanggil semua para sahabat datang ke masjid. Tidak lama kemudian, penuhlah masjid dengan para sahabat. Semuanya rasa terubat rindu setelah agak lama tidak dapat melihat Rasulullah S.A.W.

Lalu Rasulullah S.A.W. mula berkata: "Wahai sahabat-sahabatku semua!
Aku ingin tanya pada kamu semua.... apakah telah aku sampaikan kepada kamu semua, bahawa sesungguhnya Allah S.W.T. itu adalah Tuhan yang layak di sembah?"

Semua sahabat menjawab dengan suara bersemangat, " Benar! Engkau telah sampaikan kepada kami bahawa sesungguhnya Allah S.W.T. adalah Tuhan yang layak disembah".
Rasulullah S.A.W. berkata:
"Persaksikanlah ya Allah!
Sesungguhnya aku telah sampaikan amanah ini kepada mereka". Kemudian baginda berkata lagi....... dan setiap apa yang baginda perkatakan, akan dibenarkan oleh semua para sahabat.

Akhirnya sampailah kepada satu topik yang menjadikan para sahabat agak sedih dan terharu....
Rasulullah S.A.W. berkata:
"Sesungguhnya! Aku akan pergi bertemu Tuhan....... dan sebelum aku pergi, aku ingin selesaikan segala urusan dengan manusia. Maka aku ingin bertanya kepada kamu semua...... siapakah di kalangan kamu yang aku ada hutang dengannya.....sila bangun..... aku ingin selesaikan hutang tersebut. Kerana aku tidak mahu bertemu Tuhan dalam keadaan ada hutang dengan manusia".

Ketika itu semua sahabat diam............. sedang dalam hati masing-masing berkata "Mana ada Rasullullah S.A.W. berhutang dengan kami.......... sebenarnya kamilah yang banyak berhutang dengan baginda".

Rasulullah S.A.W. mengulangi pertanyaan itu sebanyak 3 kali. Tiba-tiba bangun seorang lelaki yang bernama AKASYAH. lalu dia berkata:

"Ya Rasulullah!
Aku ingin ceritakan dulu perkara ini. Andai ianya dikira hutang, maka aku minta kau jelaskan. Andainya ianya bukan hutang, maka tidak perlulah engkau berbuat apa-apa".

Rasulullah S.A.W. berkata:
"Ceritakanlah wahai Akasyah".

Maka Akasyah pun mula bercerita:
"Aku masih ingat lagi ketika perang Uhud dulu, satu ketika engkau tunggang kuda, lalu engkau pukulkan cemeti ke belakang kuda. Tetapi cemeti tersebut tidak kena pada belakang kuda,...yang sebenarnya cemeti itu terkena pada dadaku kerana ketika itu aku berdiri di sebelah belakang kuda yang engkau tunggang wahai Rasulullah".

Mendengar yang demikian, terus Rasulullah S.A.W. berkata:
"Sesungguhnya itu adalah hutang wahai Akasyah! kalau dulu aku pukul engkau, maka hari ini aku akan terima hal yang sama". Dengan suara yang agak tinggi, Akasyah berkata:
"Kalau begitu aku ingin segera melakukannya wahai Rasulullah!".

Akasyah seakan-akan tidak rasa bersalah bila mengatakan yang demikian. Sedangkan ketika itu sebahagian sahabat berteriak memarahi Akasyah.... "Sesungguhnya engkau tidak berhati perut wahai Akasyah! ..... bukankah Baginda sedang sakit!"

Akasyah tidak menghiraukan semua itu. Rasulullah S.A.W. meminta Bilal mengambil cemeti tersebut di rumah anaknya Fatimah. 

Bila Bilal meminta cemeti tersebut dari Fatimah, maka Fatimah bertanya:
"Untuk apa Rasulullah meminta cemeti ini wahai Bilal?".

Bilal menjawab dengan nada sedih : "cemeti ini akan digunakan oleh Akasyah untuk memukul Rasulullah".
Terperanjat dan menangis Fatimah seraya berkata:
"Kenapa Akasyah hendak pukul ayahku Rasulullah!...... ayahku sedang sakit........kalau nak pukul, pukullah aku ini anaknya".

Bilal menjawab:"Sesungguhnya ini adalah urusan antara mereka berdua".

Bilal membawa cemeti tersebut ke masjid lalu diberikan kepada Akasyah.

Setelah mengambil cemeti, Akasyah mara ke hadapan menuju mimbar.
Tiba-tiba bangun Abu bakar menghalang Akasyah sambil
berkata:
"Wahai Akasyah! kalau kamu hendak pukul, pukullah aku....... aku orang yang mula-mula beriman dengan apa yang Rasulullah S.A.W. sampaikan. Akulah temannya di kala suka dan duka. Kalau engkau hendak pukul, maka pukullah aku".

Lalu dijawab oleh Rasulullah S.A.W:
"Duduklah kamu wahai Abu Bakar!.... ini bukan urusan kamu. Ini antara aku dengan Akasyah".

Akasyah mara lagi ke hadapan...... lalu bangun pula
Umar menghalang Akasyah seraya berkata:
"Akasyah! kalau engkau hendak pukul, pukullah aku....... Dulu memang aku tidak suka mendengar nama Muhammad, bahkan aku pernah berniat untuk menyakitinya, itu dulu.........
Sekarang jangan ada sesiapa yang berani menyakiti Muhammad. Kalau engkau nak sakiti dia, maka
sakitilah aku dulu....".

Lalu dijawab oleh Rasulullah S.A.W:
"Duduklah kamu wahai Umar! Ini urusan antara aku dengan
Akasyah".

Akasyah mara lagi ke hadapan....... tiba-tiba bangun pula Ali bin Abu Talib sepupu Rasulullah S.A.W.

Dia menghalang Akasyah seraya berkata:
"Akasyah! pukullah aku wahaiAkasyah. Darah yang sama ada pada tubuh aku ini wahai Akasyah".

Lalu dijawab oleh Rasulullah S.A.W:
"Duduklah kamu wahai Ali! ini urusan antara aku dengan
Akasyah" .

Akasyah mara lagi ke hadapan......tiba-tiba tanpa di
sangka, bangunlah dua orang cucu kesayangan Rasulullah
S.A.W. iaitu Hassan dan Husin. Mereka berdua merayu dan meronta.
"Wahai pak cik! pukullah kami wahai pak cik..........Datuk kami sedang sakit......pukullah kami wahai pak cik..... sesungguhnya kami ini adalah cucu kesayangan Baginda...........pukullah kami wahai pak cik".

Lalu Rasulullah S.A.W berkata:
"Wahai cucu-cucu kesayanganku!
duduklah kamu. Ini urusan aku dengan Akasyah".

Bila sampai di tangga mimbar, dengan tegasnya Akasyah berkata:
"Macam mana aku hendak pukul engkau ya Rasulullah! Engkau duduk di atas dan aku di bawah. Kalau engkau hendak aku pukul engkau, maka turunlah ke bawah
sini".

Rasulullah S.A.W. memang seorang insan yang baik. Baginda meminta beberapa orang sahabat memapahnya ke bawah. Baginda didudukkan pada sebuah kerusi, lalu dengan suara tegas Akasyah berkata lagi:
"Semasa engkau pukul aku dulu, aku tidak memakai baju, Ya Rasulullah".

Tanpa berlengah, dalam keadaan lemah...... Rasulullah membuka baju. Lalu kelihatanlah tubuh Baginda yang sungguh indah, sedang beberapa ketul batu terikat di perut Baginda..... ini menandakan Baginda sedang menahan kelaparan.

Lalu Rasulullah S.A.W. berkata:
"Wahai Akasyah! bersegeralah dan janganlah kamu berlebih-lebihan. Nanti Tuhan akan murka pada
kamu".

Akasyah terus menghampiri Rasulullah S.A.W........ lalu mula untuk menghayunkan tangan yang memegang cemeti untuk dipukulkan ke tubuh Rasulullah S.A.W.

Rupa-rupanya sambil Akasyah menghayun cemeti, sambil itu juga dia membalingkan cemeti kearah lain..... dan sambil itu juga dia terus memeluk tubuh Rasulullah S.A.W. seerat-eratnya. Sambil berteriak menangis, Akasyah berkata:
"Ya Rasulullah, ampunkanlah aku...... maafkanlah aku...... mana ada manusia yang sanggup menyakiti engkau ya Rasulullah........ sengaja aku melakukannya agar aku dapat merapatkan tubuhku dengan tubuhmu....... kerana sesungguhnya aku tahu bahawa tubuhmu tidak akan dimakan oleh api neraka. Dan sesungguhnya aku takut dengan api neraka........ maafkanlah aku ya Rasulullah".

Rasulullah S.A.W. dalam keadaan penuh hiba lalu berkata:
"Wahai sahabat-sahabatku semua, kalau kamu ingin melihat ahli syurga, maka lihatlah kepada Akasyah".

Semua sahabat tidak dapat menghalang titisan air mata yang mencurah di pipi masing-masing. Sambil itu semua para sahabat beramai-ramai memeluk Rasulullah S.A.W.

SEBARKAN WALAU PUN SATU AYAT.


Sama2 kita banyakkan berselawat ke atas junjungan nabi Muhammad S.A.W..
Allahumasolialasaidina Muhammad.
 

Friday, 18 November 2016

KISAH SEDIH DAN PERJUANGAN SEORANG IBU MERAWAT ANAK YANG MENGIDAP KANSER HODGKINS LYMPHOMA SEHINGGA SEMBUH


Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi. 
Kanser Lymphoma adalah sejenis kanser Darah 

Ini lah kisah yang kakma ingin kongsikan, kakma juga seorang ibu dan kakma yakin anda yang bergelar ibu faham dan dapat rasai apa yang dirasai oleh kak Saadiah apabila doktor mengesahkan anak beliau pengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Hati ibu mana yang tak sedih kan.

Tapi bukan kesedihan saja yang kakma nak kongsikan tapi kakma nak kongsikan semangat dan usaha seorang ibu bagi melihat anaknya sembuh.
Kakma kongsikan kisah yang di tulis sendiri oleh kak Saadiah.

Ikuti kisah beliau;

Ini kisah anak saya.  Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee. 
Kanser lymphoma hodgkins
Anak beliau bebas kanser Lymphona Hodgkins

Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang.  Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain. 

Sakitnya semakin kerap.  Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital.  Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda.  Lepas tu datang balik. 

Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya.  Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah. 

Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri. 

Setelah beberapa hari dapat result,  anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak- kanak. 

Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi. 

Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan berlaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai-bagai perasaan yang timbul. Takut,  cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.

Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya.  Anak saya di masukan wad KK3 di pedriatik HKL.  

Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi.  Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman. 
Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama enam bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan. 

Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula. 

Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat.  Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakit pergi ke hospital swasta yang menelan belanja yang agak mahal. 

Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa.  Tapi satu yang saya ingat sampai hari ni. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran. Dia sangat sedih dengan keadaan dirinya.

Justeru itu saya berusaha mencari supplement  bagi anak saya. Dari satu supplement ke satu supplement tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Shaklee. 

Alhamdulillah peraturan Allah itu memang cantik.  Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong , anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya. 

Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya.  Setelah konsisten ambil Vivix,  anak saya disahkan bebas kanser pada 20. 07.2016. Satu berita yang menggembirakan.

Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yg tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I'dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.

Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak di sekolahnya. Saya pun tidak perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga. 

Syukur Alhamdullilah.  Terima kasih Allah terima kasih Shaklee.

Anda dah bacakan begitulah tabahnya seorang ibu dan betapa yakinnya dan tekadnya ibu yang mana percaya dengan izin Allah tiada yang mustahil.
Jika anda atau ahli keluarga menghadapi penyakit yang sama seperti anak kak Saadiah kakma sangat2 syorkan anda ikhtiar dengan Vivix.
Vivix Shaklee diiktiraf melalui kajian saintifik

Dapatkan Vivix sekarang hubungi kakma 0193624134,

Kalau anda berasa sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan vitamin terbaik untuk mata ni secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.

Kakma adalah pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul dan bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esok dah sampai.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Thursday, 17 November 2016

KAWAL BACAAN KENCING MANIS DAPAT SELAMATKAN MATA DARI BUTA


Kencing Manis? Kakma seakan fobia mendengar penyakit kencing manis.Ini kerana memang ramai yang ada masalah ini.Kalau tidak jaga makan dan tidak ikhtiar mencari penawar ia akan lebih teruk dan akan serang organ badan yang lain, paling merisaukan kencing manis boleh merosakkan sel saraf mata dan mengakibatkan buta.

Risiko pesakit diabetes
Risiko kencing manis

Kakma nak kongsikan kisah seorang makcik yang dikongsikan oleah anak sedara beliau yang mana makciknya dah lama mengidap penyakit kencing manis katanya memang ada keturunan.Makciknya ikhtiar dengan vivix dan bacaan gula makcik semakin menurun dan banyak perubahan positif.

Ikuti kisah beliau,

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Huhuhu, kena prevent dari sekarang ni.



Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply.

Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya bacaan kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap dan sihat. Siap boleh kejar-kejar dengan angsa.

Sejak kebelakangan ni Cu ada masalah untuk bertutur dengan baik. Cu tak sihat and tend to lost her vocabulary at times. Tapi bila jumpa Cu hari tu dah lancar sikit. Lebih baik dari sebelum ni. Sebelum ni baca dan promote Vivix membantu meningkatkan fungsi otak. Tapi sekarang dah nampak sendiri dan semakin yakin dengan Vivix. Dengan izin Allah, what Vivix did worth the price!

Ini lah perkongsian dari  Nurul Syawani Saleh tentang emak saudara beliau yang ada penyakit kencing manis.

Bagi anda yang ada masalah sama seperti makcik beliau kakma sangat syorkan anda ikhtiar dengan Vivix, jangan lah tunggu semakin teruk kerana sampai satu tahap penyakit kencing manis akan serang saraf dan boleh menyebab kan buta dan kaki terpaksa dipotong.
Diabetes sehingga terpaksa potong kaki
Risiko pesakit kencing manis

Jangan biarkan masalah anda semakin teruk, dapatkan vivix sekarang sebagai ikhtiar ini kerana ramai dah mencubanya dan berjaya kawal kencing manis dan memang ada yang sudah sembuh.
Baca sini; 

Kalau anda berasa sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan vitamin terbaik untuk mata ni secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.

Kakma adalah pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul dan bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esok dah sampai.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*


Sunday, 13 November 2016

DR FORREST C SHAKLEE SEMBUH DARIPADA KANSER SETELAH MENGAMALKAN BUAH DAN SAYUR SEGAR DAN SUPLEMEN DALAM KUANTTI YANG TINGGI


Kata orang bila dapat tahu kita penghidap kanser itu bagaikan memberi bom jangka di tangan kita. Hari ni, kakma nak kongsikan cerita bagaimana pengasas Shaklee iaitu Dr Forrest C Shaklee  menghadapi dan melawan penyakit kanser. Bagi Kakma banyak yang boleh kita ambil iktibar daripada kisah beliau.

Dr. Forrest C Shaklee
Pada tahun 1921, pada usia 27tahun, beliau disahkan oleh seorang pakar kanser di Chicago bahawa sakit di pinggul kanan dan bahu kiri beliau berpunca daripada kanser.
Pakar tersebut percaya sel kanser boleh disekat sekiranya lengan kiri dan kaki beliau dipotong (amputated). Dr Forrest Shaklee mendapatkan pandangan kedua dari Mayo Clinic di Rochester yang juga mengesahkan beliau menghidap kanser.

Sebelum itu, Dr Forest banyak menghabiskan masa untuk mempelajari tentang bidang baru, iaitu X-ray diagnosis. Dalam masa yang sama, bahaya pendedahan terhadap sinaran X masih belum diketahui. 

Dr Forrest C Shaklee
Pada waktu itu juga, kerjaya beliau sebagai seorang doktor muda sedang melonjak naik. Beliau juga mempunyai seorang isteri yang mengandung dan seorang anak.
Beliau tidak dapat menerima keputusan bahawa beliau terpaksa ‘dikudungkan’. Beliau memberitahu isterinya, “Saya akan hidup. Saya akan sembuh. Saya pasti boleh melakukannya.”. (Oh touching bab ni kan. Semangat untuk sembuh dan yakin.)

Beliau percaya beliau boleh bergantung dengan kuasa penyembuhan secara semulajadi.Beliau mengambil keputusan menjual pusat rawatan dan memulakan rawatan intensif dengan nutrisi, kerap membuat analisa darah dan juga berpuasa. 
(Nampak tak hikmah berpuasa. )

Beliau hanya makan buah dan sayur yang segar serta mengambil suplemen dalam kuantiti yang tinggi.
Walaupun begitu, kanser beliau tidak juga menunjukkan sebarang tanda-tanda positif. Namun beliau tidak berputus asa, dengan keyakinan bahawa penyembuhan akan berlaku sekiranya beliau terus berfikiran positif dan juga mengambil nutrisi yang lengkap untuk badan beliau. (Lihat apa usaha beliau, nampak tak beliau ambil suplemen megados. Tidak berputus asa, kekal positif dan terus berusaha)

Keajaiban berlaku apabila kanser beliau semakin sembuh pada penghujung tahun 1922. Kesihatan dan tenaga beliau juga semakin pulih. Beliau masih hidup. Ini menyebabkan beliau semakin yakin bahawa pendapat beliau tentang nutrisi adalah benar. Sel-sel sihat dalam badan beliau telah berjaya mengalahkan sel kanser. Beliau juga percaya bahawa nutrisi yang bagus boleh membantu orang lain untuk turut sihat. (Alhamdulillah pentingnya kita memberi makanan yang baik untuk sel-sel kita supaya sel sihat dapat melawan sel-sel yang sakit)

Dan beliau berpegang pada prinsip,  sains dan alam semulajadi mampu digabungkan untuk menjadi penawar terbaik bagi kesihatan manusia.

DR. Forrest C Shaklee

Amazing kan kisah pengasas Shaklee ni. Dah la masa kecil diuji dengan penyakit batuk kering dan diramalkan boleh hidup sampai usia 8tahun je. Diuji pula dengan kanser. Dan beliau Meninggal dunia pada usia 91tahun dengan meninggalkan legasi yang telah mengubah kehidupan dan akan terus membantu mengubah kehidupan ramai orang. 

Kalau rasa kita diuji dengan penyakit yang sukar untuk sembuh, sejarah telah membuktikan. Asalkan ada ikhtiar dan tak putus asa, insyaAllah tiap penyakit ada penawarnya.

Dr Forrest Shaklee telah mengasaskan Shaklee pada tahun 1956.

Saturday, 12 November 2016

KENALI PENGASAS SHAKLEE DR. FORREST C. SHAKLEE


Makin baca kisah pengasas shaklee ni kakma makin jatuh cinta ngan produk shaklee ni..
Kenapa kakma rasa begitu? Coz kakma makin yakin produk shaklee yang dihasilkan memang dihasilkan untuk memberi kesihatan kepada semua orang bukan atas dasar nak dapat keuntungan semata mata.
Pengasas Shaklee Dr. FORREST C SHAKLEE

Dr Forrest ni dilahirkan di kawasan lombong mungkin kesan kehidupan di lombong di Carlisle, Iowa.Keadaan lombong yang tidak sihat membuatkan semasa beliau dilahirkan, beliau disahkan mengidam penyakit tuberculosis (batuk kering). Doktor kemudian meramalkan beliau hanya boleh hidup sehingga berumur 8 tahun.

Sebagai ibu bila kita dengar macam ni mesti kita akan berusaha untuk lihat anak kita sihat kan. Oleh kerana ibunya percaya rawatan terbaik untuk batuk kering adalah udara yang bersih dan segar keluarga beliau buat keputusan untuk berpindah ke kawasan tanah pamah yang subur.Ibunya juga berusaha untuk sembuhkan beliau dengan tumbuhan semulajadi dan herba.

Hasil tidak putus asa seorang ibu akhirnya  pada umur 4 tahun Dr. Forrest boleh duduk yang mana selama ini beliau hanya mampu baring.Dan sejak itu beliau terus sihat dari penyakitnya.Akhirnya beliau dapat hidup lebih dari 8 tahun seperti yang dijangka oleh doktor semasa beliau di lahirkan.

Bila remaja Dr Forrest sangat minat terhadap pengubatan, beliau mula mengkaji keperluan & merawat penyakit melalui ilmu nutrisi.Lalu beliau belajar ilmu perubatan dan akhirnya menjadi pakar tulang.Pada tahun 1915 Dr Forrest telah membuka kliniknya sendiri.
Multivitamin pertama di dunia
Pada umur 21 tahun Dr Forrest telah mencipta    satu produk nutrisi berasaskan tumbuh-tumbuhan.Produk tersebut ialah "Vitalizer Mineral" yang mana merupakan multivitamin pertama di dunia.

Dr. Forrest Shaklee mengasaskan Shaklee Corporation pada tahun 1956 dengan kesedaran bahawa sains dan alam semulajadi mampu digabungkan untuk menjadi penawar terbaik untuk kesihatan manusia. Antara falsafah penting yang beliau pegang ialah Living in Harmony with Nature®.
Dr Forrest C. Shaklee
Berpegang kepada prinsip di atas, Dr. Shaklee telah mengasaskan produk suplemen semulajadi dan pencuci terbaik yang mesra alam sekitar. Produk-produk ini menjadi asas pembentukan syarikat Shaklee dengan konsep “Mencipta Kehidupan Yang Lebih Baik”.
Dr Forrest C. Shaklee


Thursday, 10 November 2016

UJIAN HEBAT PESAKIT ANXIETY DISORDER KEMBALI SEMBUH DENGAN VITAMIN SHAKLEE


Hari ni kakma nak kongsikan kisah cicit shaklee kakma En sofian nama beliau.Kisah bagaimana beliau di beri ujian oleh Allah hingga beliau jatuh sakit, Beliau telah di serang penyakit Gerd dan Anxiety disorder, dari kisah beliau kakma dapat rasa dan memang benar lah ujian hebat memang untuk insan hebat.

Jemput baca kisah beliau.


KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE? GERD & ANXIETY.

As salam dan selamat pagi semua. Semalam dah intro pasal mengapa kesan vitamin antara lelaki dan wanita berbeza. Nak tunai kan janji semalam kenapa saya pilih Shaklee? Cerita agak panjang dan kalau ada cekodok ke cucur ke boleh standby. Sambil baca sambil makan 😂😂😂

Saya dah lama amalkan makan supplement ni sejak umur 20 an. Lebih kurang 18 tahun mcm tu. Dulu saya ambil spirulina, minyak ikan dan vitamin C setiap hari. Sebulan sekali saya detox badan untuk 3 hari. Kalau first time buat detox buat 7 hari ye...Masa tu tak kenal Shaklee so saya detox guna brand Y. Maybe tu muka dan badan awet muda kot. Kalau travelling gi mana2 memang org akan ingat budak baru nak masuk U walapun dah jadi bapak budak.

Maaflah bukan nak riak atau apa tapi nak bagitau kalau kita istiqamah buat sesuatu...end result die memang akan nampak. Istiqamah ye bukan makan hari ni esok dah nampak result. Saya kena amalkan makan supplement ni 18 tahun nak dapat result sekarang ni. 

Ok..yg ni mukadimah je...tak masuk lagi isi cerita 😀😀😀

Di awal 20 an saya dah dapat kerja yg baik (swasta) coz takde rezeki ngan gomen. Setiap tahun saya dapat kenaikan pangkat sehingga tahun 2008 saya mula dapat portfolio utk jaga 37 ofis di 12 negara. Saya handle Sales & Marketing Communications. Semua press release, launching new products and set new office saya kena handle tak kira kat mana pun benua nya. Bebanan kerja semakin berat. Yes...saya masih amalkan supplemen tapi dalam masa yang sama saya dah create new bad habits dalam kamus hidup saya. Saya menjadi perokok tegar dan selalu skip makan. Coz masa saya banyak terluang dalam kapal terbang traveling dan jumpa clients...saya always skip my meals. Hidup saya hanya bergantung kepada air putih. Nescafe jadi makanan harian saya. Dlm 1 hari saya boleh minum 12 gelas nescafe to keep me awake sebab masa kerja saya tak sama dgn org kat ofis. Org kat ofis cuma kerja jam 8 hingga 5. Saya kerja 24 jam dan tidur 2 jam sehari sebab saya terpaksa respond to colleagues and clients mengikut time zone mereka. I love and enjoy my works to the limits tapi dalam masa yg sama saya rosakkan sistem kekebalan tubuh badan saya secara perlahan2. 

Further...saya takde masa langsung utk spend masa with my family kat umah sampai 1 masa my eldest daughter tanya kat ofis tu Abi sorang je ke yg kerja? Takde staff lain ke? It knocks my head straight to my brain. Lepas berpikir panjang, saya ambil keputusan untuk berhenti kerja dan balik ke kampung halaman. Niat saya 1 je..nak cari kerja yg boleh bagi saya masa spend time utk family dan jaga mak bapak saya. FYI, saya kluar rumah mula umur 12 tahun sampai lah saya buat keputusan balik ke rumah. Jgn pikiaq bukan2 ye...bukan lari dari rumah tapi parents hantar pergi boarding school. Habis belajar kerja pun tempat lain.

Alhamdulillah saya dapat kerja di tempat sendiri. Masih travelling to oversea tapi tak sekerap dulu. Sebulan sekali mcm tu. Kesihatan saya masa ni tengah merosot...supplemen saya makan on and off makan tak konsisten mcm dulu. Sehingga lah saya jatuh sakit pada Dec 2014. 

1st time kena attack tu jantung saya sakit bebenar...nafas tersekat...berpeluh...tangan kaki sejuk...muka pucat...masa tu ingat masa dah tiba...rasa menyesal tak spend banyak masa bersama 2 puteri saya dan org tua...menangis dlm hati minta Allah panjangkan umur agar dapat menebus kekurangan yg saya buat utk diri saya dan keluarga.Terus masuk emergency ward. Lepas masuk drip...baru badan kembali normal. Masa tu doktor syak kena gastrik coz ujian darah dan ecg normal. 

Sejak kejadian tu hidup saya berubah 360 darjah. Hampir setiap hari saya di serang benda yg sama. ER gomen dan swasta dah jadi rumah kedua saya. Nak bawa kreta pun saya tak mampu. Pergi tempat crowded atau solat jumaat memang saya kena serang. Doktor dah habis idea apa penyebab sakit ni. 1 hospital swasta ni terang2 tolak saya refer my case pergi gomen hospital. Mereka cuma cakap kena GERD. Tapi nape sampai nak pengsan atau rasa nak mati setiap kali kena serang? Org lain pun ada GERD tapi tak lah sampai pengsan2 gitu. 

Saya ketandusan petunjuk. Dalam masa yg sama ada juga yg cakap saya kena santau atau gangguan jin. 

Then...saya pun pergi rawatan alternatif...bab mandi dan minum air tu jgn sebut...naik kembung perut minum air....jgn pikir saya tak percaya benda ghaib atau sihir sebab Allah dah bagitau kita ni tak bersendirian...(bunyi OST X-files 😂😂😂). Tapi takde perubahan. 

Saya tahu memang ada penyakit GERD coz cara hidup saya di masa lampau memang berkaitan. PENGSAN DAN TAKUT 24 JAM...ini yg saya ingin cari jawabannya...kenapa???

Saya masih kerja tapi ambil cuti tapi since saya punya masa kerja fleksible dan boleh kerja kat rumah...saya mula menjadi pengikut Mr. GOOGLE secara berjemaah...saya spend berjam2 setiap hari utk cari petunjuk tentang penyakit saya. 

Kerana terlalu letih dgn pencarian yg sia2...saya sedar tiba2 bila puteri sulong cakap kenapa tak minta petunjuk dari Allah....tersentak sekali lagi...kenapa asyik dia yg sedarkan saya...tapi saya bersyukur Allah beri saya petunjuk melalui puteri sulong saya. Saya mula lebihkan masa utk berzikir utk ketenangan dan memperbaiki solat saya utk diberi petunjuk. Hehehe...mesti ada yg cakap selama ni tak solat ke??? Solat memang buat tapi kita sebagai manusia memang khilaf...kadang2 solat tu hanya utk cukupkan fardu kita sebagai Islam...tapi rukunnya...tertibnya...bacaannya...semua kena perbaiki...itulah yg saya tengah usahakan. 

Alhamdulillah Allah Maha Penyayang lagi Maha Mengasihani...sekali lagi saya diberi petunjuk tentang sakit saya...masa google2 info awal januari 2016 (masa ni saya dah setahun sakit dan berat badan turun dibawah paras underweight sebanyak 16 kg)...saya ditemukan 1 blog member shaklee pasal Anxiety disorder...punyalah syok saya baca mengalah kan ambik exam kat U dulu...semua tanda2 anxiety tu ada pada saya. Setelah baca blog tu saya buat review semua blog kat website pasal anxiety termasuk dari doktor professional spt Dr. Zubaidi. Majority mengesyorkan ambik vit B compleks, minyak ikan omega 3, magnesium...

Selepas saya buat percaturan sendiri...saya ambil keputusan ambil supplemen ni utk dicuba tapi which brand? 

Dalam masa setahun saya sakit memang saya dah cuba apa aja produk yg disyorkan termasuk cap ayam...kilang belakang rumah atau yg branded...you name it...memang saya dah cuba...setahun sakit tu saya dah spent almost 50K utk bil hospital dan beli produk2 alternatif. 

Lepas saya buat keputusan nak cuba produk Shaklee...saya google blog cari distributor Shaklee yg ada di kawasan saya dan dengan izin Nya saya jumpalah distributor ni (Nak mention nama juge ye 😂😂😂). 

Saya amik set gastrik dan set anxiety. Lepas 3 bulan pertama amalkan kedua2 set ni, saya dah tak makan ubat hospital lagi dan Alhamdulillah tahap kesihatan saya bertambah baik. Saya teruskan pengambilan produk Shaklee sampai la ni...

Anxiety disorder saya tetap ada coz penyakit ni ambik masa juga nak kasi sembuh tapi sekurang2nya saya bersyukur saya dah boleh nikmati balik kehidupan saya yang lalu dan sujud syukur Allah beri saya peluang untuk jaga kedua puteri saya dan ibubapa saya.

Tanggungjawab menjadi ibu, bapa dan pencari rezeki untuk membesarkan kedua puteri saya memang 1 tanggungjawab yg berat especially bab2 wanita ni.Kadang2 kena tanya org lain mcm mane nak explain bab2 sensitif wanita 😂😂😂

Kan saya dah cakap entry ni panjang lebar...tu lah suruh standby cucur tadi... 😆😆😆

Moral of the story ni

1. Nak dapatkan sesuatu tu kita kena buat istiqmah...nak sel2 dalam badan kita sihat dan awet muda...amalkan makan supplemen hari2.  Ada yg cakap ala...org dulu2 takde makan supplemen pun jarang je sakit...boleh juga awet muda. 

Jgnlah nak samakan dulu dan sekarang. Dulu makanan takde banyak pengawet malah udaranya airnya tanahnya tak tercemar macam sekarang. Kalau masak sayur rebus buat ulam...awak boleh konfirm ke sayur tu takde racun serangga?

2. Jangan abaikan kesihatan dan keluarga bila kita sibuk mengejar cita2 atau kerjaya. Dalam kesibukan kita mengejar duniawi kadang2 kita khilaf menzalimi diri sendiri dan org lain tanpa kita sedar. Kena saya cakap zalim? Ye lah dah dok sibuk memanjang buat kerja sampai perut lapar pun tak di isi. Bila badan kurang nutrien kan dah merosakan badan. Badan kita ni cuma pinjaman utk roh kita menambah amalan sebelum di panggil kembali.

3. Kalau ada kawan2 yg ada simptom mcm saya...buatlah rawatan hospital...kalau hospital cakap takde ape2...boleh cuba set Shaklee...jgn takut mencuba sebab produk Shaklee ni organik, selamat, dan diuji secara klinikal. Bukan diuji in vitro je tau.

3. Paling penting sentiasa minta petunjuk dari Allah. Saya buat keputusan untuk berhenti kerja walaupun ekonomi sekarang ni agak teruk sebab saya percaya rezeki tu milik Allah. Bukan milik manusia. Saya dah decide nak buat Shaklee fulltime. Dalam masa yg sama saya boleh menunaikan tanggungjawab saya sebagai ibu, ayah dan pencari rezeki untuk menggantikan masa lalu saya yg banyak terluang untuk kerjaya dari keluarga.

Yang baik jadikan tauladan dan yang buruk jadikan sempadan.
Wassalam

Bagi anda yang ada masalah sama seperti En Sofian kakma sangat syorkan anda mencuba produk shaklee iaitu
B Complek
Omega Guard
Ostermatrik

Ingin dapatkan vitamin  ini secara COD jika anda berada di area gombak atau sentul.Ini kerana kakma adalah pengedar shaklee area gombak dan sentul.
untuk matlumat lanjut hubungi mai di talian 0193624134

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Wednesday, 9 November 2016

KENAPA BADAN KITA PERLU DETOX


Pernah dengar tak apa itu detox?
Mungkin kita pernah ambik suppliment atau ubat utk kuruskan badan tp masalahnya tak nampak kesan.
Kakma pun pernah mengalaminya bukan anda sahaja.Mesti kita rasa tertipukan. Sebenarnya badan kita perlu melalui proses detox dulu terutamanya detox usus.Kalau usus kita kotor apa2 vitamin yang kita makan tak nampak kesan.


Alhamdulillah, kakma tahu mengenai detox ni selepas join shaklee.Banyak sangat program detox yang shaklee anjurkan.Kat sini kakma nak kongsikan kebaikan set detox shaklee yang tidak ada pada diet dan program kurus lain :

- Program Detox membantu kita buang toksin seterusnya jadi lebih sihat, bertenaga dan fokus.
- Menurunkan simptom dan risiko penyakit merbahaya.
- Boleh diamalkan oleh ibu menyusu dengan meal plan tersendiri.
- Mengurangkan craving terhadap benda manis dan makan banyak seperti biasa walaupun sudah selesai Detox 7 hari.
- sesi detox yang pendek sahaja, hanya 7 hari dan sudah dapat merasakan perubahan yang positif.
- sistem penghadaman yang lebih baik.
- nafas lebih segar dan tidak berbau jika anda mengalami masalah nafas berbau.
- kulit lebih segar dan tidak lesu.. serta banyakkk lagi.
- bonus : BERAT pasti TURUN !


Kakma memang amalkan detox ni sebab tak nak berat badan naik mendadak selepas melahirkan baby.Maklum la,selera makan bertambah2, lagi lagi bila menyusu asyik lapar je.Alhamdulillah setakat ni memang berat badan kakma terkawal

4 Kelebihan Memilih Set Detox Shaklee :

1. Semua bahan supplemen yang direkomenkan adaah bersumberkan semulajadi dan terbukti sihat, selamat dan berkesan.
2. Semua supplemen adalah sesuai untuk sesiapa saja dan menu makan ( MEAL PLAN DETOX SHAKLEE ) adalah sesuai untuk semua dan boleh diolah mengikut citarasa individu.
3. Sebaik saja anda beli set complete detox ni, anda akan jadi ahli Shaklee dan diberikan support sepenuhnya sepanjang Program Detox di bawah iReach.
4. Malah, anda dapat menambah pendapatan jika anda berkongsi dan menarik ramai lagi menyertai Program Detox ini.

Kakma memang syorkan kita semua buat detox.Kita terlalu terdedah dengan makanan yang tidak sihat dan juga  kurang melakukan senaman. 
Jemput baca lanjut mengenai detox Di sini

Jom dapatkan set detox terbaik ini...
Nak tahu lanjut hubungi kakma 0193624134

Ingin dapatkan vitamin  ini secara COD jika anda berada di area gombak atau sentul.Ini kerana kakma adalah pengedar shaklee area gombak dan sentul.
untuk matlumat lanjut hubungi mai di talian 0193624134

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Saturday, 5 November 2016

VITAMIN TERBAIK UNTUK TINGKATKAN IMUN BADAN


Kakma nak kongsikan 1 vitamin yang sangat membantu untuk naikkan sistem imun badan kita.Produk ini bukan calang calang produk.Ianya adalah nutriferon yang mana di cipta 100% dari bahan semulajadi sangat selamat dan berkesan.
Testimoni Nutriferon
Jom baca fakta mengenai nutriferon ni.

1. dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima
● satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun pada julung kalinya Dr. Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954
● merupakan penemuan terhebat dalam bidang immunologi

2. lebih daripada 40 Tahun penyelidikan
● Dr. Kojima berjaya mencipta Nutriferon Shaklee selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain

3. Dr.Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya ( TUNGGAL ) interferon semulajadi di dunia
● Nutriferon Shaklee sehingga kini tidak boleh didapati dimana-mana kedai @peniaga selain Shaklee yang mana produk nutriferon ini telah dipatenkan oleh Shaklee ini bermakna tiada ada siapa boleh tiru.

4. Nutriferon Shaklee mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi
● Nutriferon Shaklee berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower
● formula yang digunakan dalam pembuatan nutriferon adalah 100% semulajadi, selamat, tulen dan berkesan

5. kelebihan nutriferon shaklee adalah terbukti secara klinikal
● dapat menyokong dan meransang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular

6. terbukti dengan 4 ujian klinikal terhadap manusia.

Promo November

Dah baca kan semua fakta di atas?teruja tak nak dapatkan nutriferon ni?
Berita baik bulan ini shaklee adakan promo untuk setiap pembelian 6 kotak nutriferon anda ada dapat free 1 kotak.
Apa yang ada akan dapat lagi jika beli 6 kitak nutriferon bulan November ini?

Buy 6 free 1 jimat rm181.25
Free membership jimat rm69
Free postage jimat rm10.60
Cashback rm42

Banyak kan anda jimat dan untung..
Hubungi kakma sekarang kakma akan bantu anda 0193624134

Ingin dapatkan vitamin  ini secara COD jika anda berada di area gombak atau sentul.Ini kerana kakma adalah pengedar shaklee area gombak dan sentul.
untuk matlumat lanjut hubungi mai di talian 0193624134

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.