Monday, 29 May 2017

MENDERITA GASTRIK DAN CARA RAWAT GASTRIK DI BULAN PUASA


Sempena bulan puasa ni kakma nak kongsikan pengalaman kakma sendiri yang menderita gastrik selama lebih 16 tahun dan cara kakma rawat gastrik yang dihadapi di bulan puasa. Bagi anda yang pernah diserang gastrik mesti tahu macam mana seksanya kan.


Syukur sangat kesihatan kakma sejak 5 tahun nj banyak beza kesihatan kakma berbamding sebelum ini.
Sejak form 2 kakma di sahkan ada gastrik kronik. Masalah bila mkn lambat sakit, makan pedas tk boleh, makan banyak pun sakit.Memang kena jaga betul silap sikit je mesti kena serang gastrik lagi2 kalau bulan puasa.



Masa bulan puasa memang seksa sangat. teman kakma masa ni ubat gastrik air yg warna putih tu ada sokmo dlm peti sejuk..
1 lg ubat putih yg kunyah tu dan 1 lagi ubat biji bulat2 kecik boscapan kot namanya lupa dah nama apa coz dah 5 thn tk jumpa ubat tu.

Dulu masa sahur kakma akan mkn ubat2 tu utk elak sakit siangnya..
Lepas berbuka kakma mkn lg utk elak sakit mlm nya..coz perut terkejut bila berbuka mkn lebih sikit maklum lah seharian kosong..

Mcm tu lah kakma setiap bulan puasa dan selalunya mesti ada je yang tak cukup dgn ubat tu kakma akan pergi melawat klinik coz tak tahan sangat sakit terpaksa lah cucuk ubat bontot..huhu sedih bila ingat balik...
Masa tu fikir sampai bila lah kakma nk bergantung ngan ubat..masa bujang ok lah jgk sakit perut blh tido selimut bagai merengkok mcm udang kena goreng...lepas cucuk pun bukan boleg hilang terus sakit.

Tapi bila ada anak mmg tak boleh nak layan sakit macam zaman bujang, nak  menyusu anakmana nak urus anak2 terpaksa tahan sakit tu sambil buat tugas seorang emak. Lagi2 kalau kena serang gastrik time mengandung, Allah saja yng tahu seksanya.

Syukur Allah temukan kakma dgn vitamin semulajadi..awal2 kakma just abik utk tenaga n bantu proses menyusu ..tapi bonusnya gastrik kakma terkawal..bila baca2 balik tgk pengalaman org lain mmg bgs utk gastrik rupanya..

Sejak tu kakma cuba elak ubat, cuba tengok dulu mcm mana serasi tak dan akhirnya sekarang kakma bebas ubat gastrik...

Sahur..kakma akan bancuh dulu ESP 2 sudu dgn 1 cawan air
Makan nasi 2-3 senduk
Lepas tu mkn peppermint ginger , b complek dan oste (sedih toste kakma dah habis)
Berbuka..kakma akan makan kurma dan  minum ESP dulu ( esp ni best blander dgn buah apa2 jdkan jus) dan peppermint ginger 4bj baru makan berat.

Vitamin yang kakma amalkan

Syukur ya Allah dah berapa tahun kakma dapat puasa tanpa sakit gastrik..
Kawan2 yang pernah kena gastrik tahu lah macam man sakitnya kan...
Yang tak  pernah kena bersyukur lah..

Kawan2 baik kakma jadi saksi mcm mn kakma sakit dulu masa belajar..diaorg lah tlg sapukan minyak panas tlg sapu kat belakang kat labu betis....
terima kasih sahabat dunia akhirat kakma Siti Fatmawati Engku Noraini Engku Abdullah Azura Rahman Norasiah Mahmood Norasikin Mamat Cla Alyas Azmah Mohd Nor.

Jika anda ada masalah gastrik macam kakma cuba lah ikhtiar dengan set gastrik shaklee ni kerana kakma sendiri dan mencubanya dan sangat berkesan.
Jika anda ingin dapatkanubungi kakma , klik sini utk whatsapp http://kakmashaklee.wasap.my/ 

SHAKLEE Independent Distributor
Maisarah (ID 887111)
No Tel: 019-3624134
Email: kmshop143@gmail.com
COD area: kg padang balang, sentul , bandar baru sentul ,dato senu , jalan gombak , setapak ,gombak setia.

Thursday, 25 May 2017

PENGEDAR SHAKLEE AKTIF IPOH PERAK


KakFarah adalah pengedar shaklee ipoh yang aktif COD di ipoh perak. Pengedar shaklee ipoh anda ini adalah pengguna tegar produk shaklee sejak tahun 2013 lagi. Bermula dengan membeli set sakit lutut untuk suami tersayang , kakfarah tidak menyangka shaklee kini adalah sumber pendapatan kedua kakfarah dan keluarga.


Kakfarah juga berikhtiar untuk hamil dengan set ikhtiar hamil shaklee dan alhamdulilah selepas setahun sebulan kakfarah berjaya hamil selepas konsisten dengan set ikhtiar hamil. Kemudian kakfarah meneruskan pengambilan set hamil dan set berpantang shaklee. Alhamdulilah shaklee sudah sebati dengan keluarga kakfarah.

Sebagai pengedar shaklee ipoh yang aktif cod di ipoh, kakfarah bukan hanya menjual tetapi kakfarah sudah merasai sendiri keberkesanan produk-produk shaklee ini. Alhamdulilah sehingga sekarang, kakfarah dan keluarga sangat serasi dengan produk-produk shaklee. Jesteru itu kakfarah sangat teruja untuk berkongsi dengan anda semua tentang kebaikan produk shaklee yang telah menambah baik kan taraf kesihatan kakfarah sekeluarga.

Bagi anda yang berada di sekitar ipoh am nya, meru , chemorkhusus nya boleh hubungi kakfarah jika anda ingin mendapatkan produk-produk shaklee terus secara cash on delivery (cod). Perkhidmatan ini adalah percuma dan tiada sebarang caj . 

Kakfarah hanya akan berikan konsultasi secara percuma kepada anda yang membeli dengan kakfarah sahaja dan konsultasi ini adalah eksclusif kepada anda yang membeli dengan kakfarah sahaja.

TRIP PERCUMA SHAKLEE KE JEPUN HARI PERTAMA HINGGA KE 3


Assalamualaikum semua, malam ni kakma nak kongsikan perjalanan trip percuma shaklee ke jepun yang kakma sertai mulai 13 Mei sehingga 20 Mei. Sejujurnya kakma masih tak boleh move dari bercerita tentang trip ini kerana ia sangat istimewa apa lagi dengan layanan istimewa yang shaklee berikan dan sediakan.


Aktiviti dan tempat yang kami pergi sepanjang trip shaklee ke Jepun


Kakma ada kongsi ringkas kat Sini

Hari pertama jejak kaki di tanah Matahari Terbit pagi-pagi tu kami terus dibawa ke Toki Premium Outlet.Apa yang best beg kami semua dihantar terus ke bilik hotel iaitu di Gero; tempat Onsen paling best di Jepun, so kami tak perlu bawa beg2 besar kami bersama.Seharian kami dibenarkan shopping apa yang sgt terharu sesampai je di TOKI kami di tunjukkan tempat solat, ini lah yang kakma terharu setiap kali join trip shaklee kewajiban kami sebagai muslim sangat di titik beratkan.

Hasil shopping di TOKi outlet

Malamnya kami ada dinner iaitu kaiseki dinner merasa lah kakma diner dengan berpakaiam tradisional jepun iaitu Yukata mengikut cakap tour guide kakma diner ni selalunya orang jepun makan sekali atau dua kali je setahun, ye lah kos diner ni mencecah ribuan ringgit untuk 1 orang.


Kaiseki diner pakai Yukata


Hidangan pertama



Hari kedua, kami dibawa ke Takayama Morning Market & Old Town Sannomachi. Lepas tu, kami dibawa sejam perjalanan ke Shirakawa-Go; perkampungan Jepun yang dapat pengiktirafan UNESCO World Heritage Site. Apa yang best hari kedua ni kami telah memakai Yukata yang telah di berikan oleh shaklee.Harga yukata ni pun bukan murah lebih 10000yen siap dengan terompah lagi shaklee sediakan.
1 set Yukata yang diberikan oleh shaklee


Sekitar morning market di Takayama


Shirakawa-Go




Dapatkan kami mendalami tradisi orang jepun, bila pakai yukata dan terompah jalan pun kena sopan2 kan..hehe. Bila sampai je kat morning market ramai orang2 jepun yang kagum tengok kami ramai2 pakai yukata siap ada yang nk bergambar dengan kami tak kurang juga pelancong luar dah rasa macam artis kami ni.




Malamnya kami ada diner lagi, makanan jepun ni unit.. kakma cuba untuk makan semua tapi ada juga yang tk blh nak telan.hehe

Hari ketiga, kami di bawa ke satu-satunya Snow Wall di dunia; Tateyama Kurobe Alpine Route. Secara peribadi kakma memang tak sabar nak pergi ke sini kerana impian kakma nak pegang dan main salji.Apa yang best sepamjang perjalanan pergi dan balik ke sini kami perlu melalui 6 jenis kenderaan.Memang sangat mengujakan dan paling kagum setakat ini hanya shaklee satu2nya MLM yang bawa delegasi ke Snow wall Alpine Route ini.











Masa sampai di puncak Alpine Route ni dah masuk zohor, lagi sekali kakma terharu bila shaklee sewa bilik di hotel puncak Alpine Route khas untuk kam solat jamak zohor dan Asar. Ini lah yang buat kakma seronok join trip shaklee yang mana tak perlu risau bab solat.Lepas solat kami dijamu bento lunch di hotel tersebut,boleh bayanglah kan harga makanan kat puncak sana tu mesti mahal kan.Makanan pun best sangat.




Sejujurnya masa sampai kat area snow wall tu kakma mengalirkan airmata,rasa macam tak percaya kakma dapat ke sana dan pegang salji. Sebelum ni kakma hanya mampu berangan tapi sejak kakma serius buat shaklee banyak angan2/ impian kakma tercapai.Lepas ni kakma kena kerja kuat supaya kakma dapat bawa suami dan anak sekali join trip shaklee.





Cukup dulu aktiviti 3 hari kakma kongsikan dalam entry ni, nak cerita semua memang panjang kalau nak cerita semua dalam satu entry.


Meh layan video pendek trip mewah shaklee selama 7 hari ni dulu.

Jika anda nak rasa trip best sebegini jom join shaklee dengan kakma nanti kakma tunjuk jalan macam mana nak dapatkan tiket untuk join trip2 mewah shaklee ini.
Whatsapp kakma  http://kakmashaklee.wasap.my/

SHAKLEE Independent Distributor
Maisarah (ID 887111)
No Tel: 019-3624134
Email: kmshop143@gmail.com
COD area: kg padang balang, sentul , bandar baru sentul ,dato senu , jalan gombak , setapak ,gombak setia.

Wednesday, 24 May 2017

PENGEDAR SHAKLEE AKTIF KAWASAN BENTONG, PAHANG


Bagi anda yang berada di Bentong, Pahang dan kawasan sekitarnya boleh dapatkan produk Shaklee dengan Nadia.
Shaklee bentong

Cuma hubungi Nadia, kita boleh berjumpa di bandar Bentong atau Nadia hantar terus ke rumah anda atau anda sendiri boleh datang ke rumah Nadia, senang kan? 
Tak perlu pos bagai yang mengambil masa berhari-hari. Hari ni order, hari ini juga terus boleh dapat, ready stok =) InsyaAllah

Nadia pasti ramai pengguna shaklee di kawasan Bentong, jadi anda hanya perlu mencari Nadia kerana Nadia adalah pengedar sah SHAKLEE di kawasan Bentong, Pahang dan kawasan sekitarnya.

Lain2 kawasan pon boleh juga dapatkan shaklee dari Nadia sebab Nadia akan menggunakan khidmat Pos Laju atau pihak Shaklee sendiri yang akan poskan menggunakan GDEX atau CityLink.


Bagi mereka yang membuat pembelian dengan Nadia, insyaAllah akan di guide sehabis baik hingga berjaya untuk menyelesaikan masalah. Untuk setiap pembelian produk, jadual pengambilan, tips, resepi akan diberikan secara percuma dan exclusive.

COD : Bilut, Mempaga, Lebu, Desa Damai, Kuala Repas, Sekitar Bandar Bentong, Ketari, Benus dan Gemeti

Untuk dapatkan produk atau info mengenai shaklee boleh hubungi Nadia.

Pengedar Shaklee Bentong

Id : 961849

Whatapps/SMS/Call : 013 3934946

Facebook : NaDia ShazwAni

Page : Info Kesihatan Sekeluarga

Blog : DuniaUmmiNadia ~ Inilah kehidupanku

IG : cikgu.nadiashazwani

Tuesday, 23 May 2017

PENGEDAR SHAKLEE AKTIF SEKITAR LANGKAWI KEDAH


Assalammualaikum.
Kakma nak kenalkan cicit shaklee kakma iaitu Ziela.Ziela adalah pengedar Shaklee yang sangat aktif di Pulau Langkawi. 


Supplemen Vitamin Shaklee adalah produk yang terbaik dan sangat berkesan. Supplemen Shaklee juga dijamin SELAMAT , BERKESAN dan SEMULAJADI. 

Ziela menyediakan khidmat COD untuk seluruh kawasan Pulau Langkawi dan juga khidmat pengeposan ke Seluruh Malaysia. 

Bagi penduduk Pulau Langkawi,jangan segan silu contact Ziela untuk dapatkan detail lanjut tentang vitamin Shaklee. InshaAllah Ziela akan bantu anda sebaik mungkin. 

FB : Ziela Razali
No Tel : 017-490 8995
IG : ziela_shakleelangkawi
BLOG : cikpuanlife.blogspot.com

Monday, 22 May 2017

PENGEDAR SHAKLEE YANG AKTIF DAN KOMITED DI K.TERENGGANU, BUKIT BESI & DUNGUN


Assalamualaikum semua. Kakma nak kenalkan cicit shaklee kakma Cikla yang merupakan pengedar shaklwe aktif sekitar bukit besi , Dungun dan Kuala Terengganu.


Nama sebenar Cik Laa ialah Nor Silawati Binti Ngah..Cik Laa merupakan seorang Guru di SK Bukit Besi, Dungun, berasal dr Kg Raja Tepoh, Kuala Terengganu dan masih single lagi tau..hehehe

Cik Laa merupakan seorang Pengedar Shaklee yg aktif dan komited di Kuala Terengganu, Bukit Besi dan Dungun.

Sebagai seorang Pengedar Shaklee yang aktif dan komited, sebarang pesanan vitamin Cik Laa akan COD untuk kawasan ini mengikut permintaan dan persetujuan dengan customer Cik Laa..

Selain itu, Cik Laa juga akan poslaju/gdex ke seluruh Semenanjung serta Sabah dan Sarawak..

Jika ada permintaan dari luar Malaysia jugak, insyaallah akan Cik Laa uruskan pengeposannya, mengikut kesesuaian tempat tersebut..

Siapa Sebenarny yang Perlukan Vitamin/Supplement Shaklee ini?

Sesiapa yang mempunyai masalah seperti di bawah, memang memerlukan supplement Shaklee iaitu mereka yang

✔ mementingkan kesihatan optimun, letih /lesu,kurang selera makan

✔ Supplement utk ibu ketika hamil

✔ Kelemumur, rambut gugur

✔ Migrain

✔ Kolesterol tinggi

✔ Set Penyusuan

✔ Set Berpantang normal atau operation

✔ Diet, untuk kurus, untuk tambah berat badan

✔ Kesuburan suami dan isteri, period yang tidak teratur, masalah keputihan,

✔ Sengal / kebas2, kekejangan otot, sakit lutut, osteoporosis, sakit sendi, saraf

✔ Kecantikan kulit, jerawat, allergic, resdung & eczema,

✔ Asthma dewasa & kanak2,

✔ Kanak-kanak kurang selera makan, ekzema,obesiti,

✔ Gastrik, sembelit/ buasir, masalah pencernaan, mslh bau badan,

✔ Anemia, tekanan darah

✔ SLE, demam, selsema, cirit birit...

Dan banyak lagi....

Jika korang mempunyai masalah seperti di atas atau ingin bertanya berkaitan product Shaklee, korang boleh terus hubungi Cik Laa..

Vitamin ini sebenarnya bukan untuk wanita sahaja tetapi juga untuk lelaki, tidak kira usia dari kanak kanak umur 1 tahun sehingga mereka yang berumur...

Selalu bila berkaitan dengan supplement dan kecantikan, kita selalu dengar bahawa perempuan sahaja yang mengamalkannya..Tapi sekarang tidak lagi kerana bukan perempuan sahaja, lelaki pun sudah mula mengamalkan supplement untuk kesihatan dan kecergasan..

Sebenarnya, anda bukan sahaja boleh order supplement shaklee sahaja, tetapi jika korang nak join ahli pun boleh..Banyak sgt faedah yg Shaklee tawarkan jika korang menjadi seorang SID atau pengedar Shaklee..

Selain dapat membeli dengan harga ahli, korang juga akan dapat bonus dlm bentuk cash back serta banyak lagi keistimewaan lain sebagai seorg SID..Nanti Cik Laa akan share entry Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee..

Jadi, jika korang ada sebarang pertanyaan boleh terus hubungi Cik Laadi sini

Whatsapp/sms/call : 0173820831
Facebook : Silawati Eila
Instagram: @eilavitamall

Sunday, 21 May 2017

TRIP MEWAH SHAKLEE UNTUK LEADER YANG LAYAK


Alhamdulillah malam semalam sabtu 20 Mei kakma dan semua leader yang layak join trip mewah shaklee selama 7 hari ke Jepun telah selamat mendarat di KLIA.
Syukur pada Allah atas kesempatan dan nikmat menjelajah bumi Allah melalui Shaklee.

Dalam Flight Thai Airways

Transit Bangkok

Sabtu 12 mei, sebelum berangkat

Jujur sebelum kakma kenal shaklee kakma tk pernah bermimpi akan dapat jejak kaki ke Jepun.Sebenarnya kakma ni takut nak naik flight kakma fikir mungkin kakma akan naik flight kali pertama dan terakhir bila mengerjakan haji nanti.

13 Mei Selamat sampai di Nagoya Airport

Tetapi syukur dengan shaklee kakma dah di jemput menunaikan Umrah pada Mei 2014 dengan 100% menggunakan bonus shaklee.Masa ni kakma pergi dengan suami.

Ok kembali pada niat kakma..kakma nak kongsikan betapa mewahnya trip shaklee ke jepun ini.Bermula dengan tiket penerbangan, penginapan, makanan, hadiah2 yang shaklee buat kejutan dan juga tempat2 yang kami pergi yang mana perlu di bayar untuk masuk semuanya shaklee tanggung 100%. Kami hanya siapkan diri dan duit untul shopping sahaja.Dan betapa shaklee baik sangat ada 4 kali shaklee tk dapat sediakan makan kerana aktiviti dan tempat yang susah nak cari restauran untuk kami shaklee akan bagi Elaun Makan..contohnya semasa kami pergi ke Disneyland Tokyo oleh kerana masing2 ada aktiviti so shaklee bagi elaun makan. 1 kali makan kami diberi 3000yen dan kami ada 4 kali makan sendiri makan jumlahnya adalah 12000yen. Apa lagi boleh lah tambah duit shopping.
Elaun Makan untuk 4 kali makan sendiri

Mengikut apa yang di katakan oleh tour guide kami yang di kenali sebagai Jojo makanan yang disediakan untuk deligasi shaklee selama seminggu ni sama dengan kos makan dia di jepun selema 5 tahun, terkejut kami.

Tour Guide Jojo yang dah menetap di Jepun

Semasa kami sampai di tokyo kami telah menetap di Imperial Hotel tokyo Jepun..Keesokkan harinya semasa kami dalam perjalanan menuju untuk melawat Tokyo metropolitan dan Hq shaklee Jepun Jojo telah mengucapkan rasa terharu iaitu "Because of u, I have a chance to stay here (imperial hotel)" sambil melutut kat lantai tanda terima kasih terharu.
Beliau menyatakan saiz bilik di Imperial hotel sama besar dengan kebanyakkan rumah2 sewa di jepun.

Menginap di Imperial Hotel Tokyo Jepun
 selama 3hari 3 malam

Satu lagi yang kakma dapat tahu Shaklee satu2nya MLM yang bawa delegasinya pergi melawat snow Wall ni Alpine route di Tatayama.Lagi best kami disediakan bilik solat khas di atas sana yang mana shaklee sewa bilik hotel khas untuk delagasi muslim solat jamak zohor dan asar.Makan tengahhari juga di sedikan di hotel terbaik di atas Alpine Route boleh bayang lah kan kos makan mesti mahal kalau atas puncak sana.

Snow Wall Alpine route

Pemandangan semasa menaiki Bas menuju ke puncak

Terharu kali pertama dapat pegang salji

Dan lagi terharu dan bertuah sangat bila shaklee request khas tapak strawberry park untuk tanamkan khas untuk kami.Ini kerana musim strawberry telah habis jadi shaklee tempah khas 2 tapak strawberry park untuk kami sahaja.Kami dibenarkan makan sebanyak mana yang kami nak selama berada di strawberry park ini.Apa yang best kakma sebelum ni tak suka strawberry coz masam dan tak berapa sedap..tapi masa di sini kakma dapat habiskan lebih 30bj strawaberry itu pun masa singkat kalau lama lagi mahu kakma makan banyak lagi.Lain sungguh rasa strawberry jepun ni manis dan isinya lembut sangat. Aduh teringat2 lak kakma.
Strawberry Park

Semua excited dapat makan strawberry

Kalau nak tahu berapa kos perjalanan kami nanti boleh lah tengok pada CP58 tahun depan..hehe.
Nanti kakma akan kongsikan lagi satu2 tempat kami pergi selamat 7 hari di jepun pada entry2 lain.

Jika anda nak rasa trip best sebegini jom join shaklee dengan kakma nanti kakma tunjuk jalan macam mana nak dapatkan tiket untuk join trip2 mewah shaklee ini.
Whatsapp kakma  http://kakmashaklee.wasap.my/

SHAKLEE Independent Distributor
Maisarah (ID 887111)
No Tel: 019-3624134
Email: kmshop143@gmail.com
COD area: kg padang balang, sentul , bandar baru sentul ,dato senu , jalan gombak , setapak ,gombak setia.

PENGEDAR SHAKLEE YANG SANGAT AKTIF DI GUA MUSANG KELANTAN


Abe is ni cucu shaklee kakma merupakan Pengedar Shaklee Gua Musang, Kelantan.


Untuk pengetahuan semua, abe is adalah pengedar Shaklee yang sangat aktif di sekitar Gua Musang. Sebarang pesanan vitamin abe is akan COD untuk kawasan ini dan akan poslaju ke seluruh Kelantan Malaysia.

Siapa Perlukan Vitamin/Suplimen Shaklee

Jika korang mempunyai masalah seperti ini boleh terus hubungi abe is.

✔ Kesihatan optimun, letih /lesu,kurang selera makan

✔ Supplement utk ibu ketika hamil

✔ Kelemumur, rambut gugur

✔ Migrain

✔ Kolesterol tinggi

✔ Set Penyusuan

✔ Set Berpantang normal atau operation

✔ Diet, Untuk kurus, untuk tambah berat badan

✔ Kesuburan suami dan isteri, period yg x teratur, keputihan,

✔ Sengal / kebas2,kekejangan kbonus sakit lutut,osteoporosis,sendi otot

✔ Kecantikan kulit, jerawat,allergic, resdung n eczema,

✔ Asthma dewasa dan kanak2,

✔ Kanak-kanak kurang selera mkn,ekzema,obese,

✔ Gastrik,Sembelit/ Buasir,masalah pencernaan mslh bau bdn,

✔ Anemia,tekanan darah

✔ SLE, demam, selsema, cirit birit n etc...

Vitamin ini bukan untuk wanita sahaja tetapi juga lelaki. Tak kira usia dari kanak kanak umur 1 tahun sehingga mereka yang berumur.

Selalu dengar orang cakap hanya perempuan sahaja ambil supplement tapi sekarang semuanya boleh sebab abe is sendiri pun mengalalkan suplimen Shaklee ini.

Nak join ahli pun boleh, banyak faedah join ahli. Dapat beli harga ahli,dapat point dapat macam macam bonus. Korang boleh baca disini Kelebihan Join Shaklee

Sebarang pertanyaan boleh terus hubungi abe Is di sini

Whatsapp/sms/call : 0195583692
Facebook : Mohamad Isa Shafii
Instagram : @abeisshaklee