Sunday, 25 September 2016

PENGEDAR SHAKLEE AKTIF DI BINTULU SERAWAK


Assalamualaikum.
Saya adalah pengedar Shaklee aktif di kawasan Bintulu Sarawak. Saya menjalankan khidmat COD ke sekitar bandar Bintulu dan kawasan sekitarnya. Pengeposan juga dilakukan melalui perkhidmatan bas dan Pos Malaysia.

Jika anda tercari-cari Pengedar Shaklee aktif di kawasan Bintulu, anda bolehlah berhubung dengan saya melalui whatsApp atau sms ke no 013-8342092. InsyaAllah stok vitamin dan produk Shaklee lain sentiasa tersedia untuk anda.

Shaklee adalah produk suplimen yang telah lama berada di pasaran dunia dan Malaysia. Vitalea Shaklee merupakan produk multivitamin pertama di dunia yang berusia lebih 100 tahun. Shaklee adalah produk yang disahkan HALAL, SELAMAT, BERKESAN DAN MESRA ALAM.

Jika anda ingin membeli atau ingin menyertai kami menjalankan bisnees Shaklee, segeralah berhubung dengan saya, Pengedar Shaklee Aktif di kawasan Bintulu Sarawak dan juga seluruh Malaysia.

Friday, 23 September 2016

PENGEDAR SHAKLEE AKTIF AREA DAMANSARA DAN SRI DAMANSARA


Bagi anda yang berada di Damansara, boleh dapatkan produk shaklee dengan Amanie. Untuk COD Amanie terhad di kawasan Bandar Sri Damansara, Kepong dan Sg. Buloh sahaja. Untuk self pick-up pula boleh diambil sama ada dirumah Amanie sendiri atau di studio printing husband di area Bandar Sri Damansara.

Lain2 kawasan pon boleh juga dapatkan shaklee dari Amanie sebab kami menggunakan khidmat Pos Laju atau pihak shaklee sendiri yang akan poskan menggunakan GDEX atau CityLink.

Bagi mereka yang membuat pembelian dengan amanie, insyaAllah amanie akan guide sehabis baik hingga berjaya untuk menyelesaikan masalah customers. Untuk setiap pembelian ESP pula amanie akan sertakan sekali resepi2 yang boleh dibuat dengan ESP untuk memberikan rasa dan selera yang berbeza untuk menikmatinya. Jadi dalam banyak2 resepi tu insyaAllah akan ada yang rasa sedaaappp sangat ikut selera masing2. Untung kan. Hanya dengan pembelian produk, jadual pengambilan, tips, resepi akan diberikan secara percuma dan exclusive.

Untuk dapatkan produk atau info mengenai shaklee boleh hubungi Amanie

Pengedar shaklee Damansara
ID 1003214
FB Noor Amanie
Ig amaniehassan
Blog akudanvita.blogspot.com
HP 0122570456

Wednesday, 21 September 2016

TIPS UNTUK TINGKATKAN PERATUSAN UNTUK DAPATKAN ANAK KEMBAR


Ramai ibu bapa yang teringin nak anak kembar kan..kakma pun teringin sangat keluarga belah kakma memang ada keturunan kembar paling best makcik kakma pernah bersalin kembar 3 dan semuanya perempuan Alhamdulillah semuanya selamat sekarang dah berusia 10 tahun.Hari ni kakma nk share ilmu yang kakma baru dapat iaitu tips macam mana nak tingkatkan peratusan untuk dapatkan anak kembar.Jom lah kita cuba, tak salah mencubakan mana tahu rezeki kita untuk dapat anak kembar.


bayi kembar


Selama ni kakma hanya ambil tahu kembar seiras dan tak seiras tak tahu cerita selebihnya..Baru kakma tahu ada 2 jenis kehamilan kembar iaitu jenis Dichorionic / non identical dan identical / mono zygotic. 
Kembar jenis dichorionic/ dizygotic atau non identical. Ertinya ia berasal dari dua telor/ovum yg telah disenyawakan olih benih suami secara berasingan.
Jenis kembar ini lebih selamat kerana masing2 janin punya uri sendiri.

Kembar jenis  identical atau mono zygotic berasal dari satu telor dan selepas bercantum dgn benih lelaki , embryo yg dihasilkan pecah dua. Kembar ini berkongsi uri dan lebih berisiko gugur, satu janin mati dan lain2 masalah.


1. Pada keseluruhan peluang hamil kembar secara spontan  ialah antara 1 hingga 4 %.
Orang afrika  punya kadar kembar tertinggi 4 %
Orang putih amerika dan eropah kadarnya 3 %.
Orang asia termasuk orang malaysia terendah 1 - 2 % sahaja.
2. Dalam keluarga ada kembar khusus dari keluarga ibu, peluang hamil kembar menungkat 4 kali ganda.
3. Mereka yg telah melahirkan 4 anak atau lebih, peluang melahirkan kembar lebih tinggi. Begitu juga mereka yang hamil pada umor 40 tahun keatas.
4. Mereka yg tahap kesihatan terbaik dan makan yg berzat serta berkhasiat. Mengamalkan makan supplement vitamin dan folic asid lebih berpeluang hamil kembar.
5. Ada yang mengatakan mereka yang sering minum susu dan makan produk tenusu lebih berpeluang hamil kembar. Munkin 'insulin like growth factor' (IGF) yg dikeluarkan olih hati lembu jadi penyebab hamil kembar.
6. Orang2 asli africa yg makanan mereka terdiri keladi dan ubi didapati punya peluang melahirkan kembar 4 kali ganda dari orang lain.
7. Hormon subur sama ada pil atau suntikan meningkatkan peluang melahirkan kembar.
Wanita yg makan pil subur clomid punya peluang hamil kembar antara 5 - 10 %.
Manakala mereka yg disuntik hormon gonadotrophin punya peluang kembar dalam linkungan 30%. Malangnya kadang2 berlaku kembar 4 atau lebih dan punya risiko gugur tinggi.
8. Mereka yg menjalani rawatan suntik benih suami (IUI) dan mereka yg menjalani rawatan bayi tabung uji (IVF) juga berpeluang lebih untuk hamil kembar.

Sumber: http://www.jabalnur.net/376648671

VITAMIN B BANTU IBU HAMIL,BERPANTANG DAN MENYUSU ATASI STRESS DAN ELAK MEROYAN


Kakma nak kongsikan kenapa B complek penting..lagi-lagi bagi ibu hamil, berpantang dan menyusu.Vitamin B complek ni sangat popular sebagai vitamin anti stress..dan sebagai ibu kita mmg senang stress sebenarnya..lagi2 kalau ibu yang sedang berpantang mmg kena jaga kalau tak boleh jadi meroyan..ibu menyusu pun sama kalau kita stress susu ibu pun drop tau.Kakma pernah baca ada kes bayi dalam kandungan meninggal di sebabkan ibunya sentiasa stress..kesian baby kan.Jadi vitamin B ni sangat2 penting bagi mengawal ibu2 daripada stress dan berfungsi sebagai ubat penenang yang semulajadi dan selamat.


Anda perlu tahu vitamin B tidak boleb dihasilkan sendiri oleh badan kita, jadi kita perlu dptkan vitamin B dari makanan seharian atau melalui supplement..
Dan kakma sendiri ambil b complek shaklee kerana kakma pun tak jamin apa yg kakma makan cukup utk bekalkan vitamin B utk keperluan badan..

Istimewanya vitamin b complek shaklee ni kerana di lengkapkan demgan folic asid dan biotin..Folic asid sangat penting untuk ibu hamil.

Kakma nak share jgk sebelum kenal shaklee kakma mmg dah kenal vitamin ..doktor yang bagi kat kakma katanya vita B sangat bagus utk masalah saraf..yer sebelum ni kakma ada masalah saraf..Tapi kakma cuba bandingkan vitamin B yg doc bg ngan vitamin B complek shaklee...b complek lagi lengkap vitamin b nya semua ada dan plg best ada b complek sekali..

Sejak kakma amalkan vitamin B complek shaklee alhamdulillah sakit saraf kakma makin sihat sampai skang...lagi2 kakma jgk ambil vivix..
Kalau boleh kakma nk elak dari ambil vitamin sintetik coz kakma tahu kesan jangka masa panjang sebab tu kakma pilih shaklee yang di jamin SEMULAJADI, SELAMAT dan BERKESAN.

Jika anda sedang hamil , berpantang atau menyusu kakma memang syorkan sangat vitamin b complek ni..lagi2 jika anda cepat stress jangan di biarkan nanti anda boleh dapar migrain dan lagi teruk kesan lain yang buruk.
Vitamin B complek juga bagus untuk perkembangan otak dan sensor bayi..membantu proses penyembuhan bagi ibu lepas bersalin dan mengurangkan kemurungan.


Kalau anda berasa sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan vitamin B complek ni secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.

Kakma adalah pengedar shaklee kawasan sentul dan gombak manakala bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esok dah sampai.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*





Tuesday, 20 September 2016

PENGEDAR SHAKLEE AKTIF KAWASAN SENTUL


Anda tercari cari pengedar shaklee aktif kawasan sentul? Or pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul?Nak COD? Dan perlukan barang segera?Kakma boleh bantu anda.


Ya kakma lah orangnya..kakma adalah pengedar shaklee yang sangat aktif sejak tahun 2012 hingga lah sekarang dan kakma memang terlebih dahulu mengamalkan shaklee.kakma mula makan shaklee sejak tahun 2011 iaitu bermula dengan set menyusu..berkat konsisten seg menyusu kakma berjaya fully BF anak ke 2 kakma dan menyusu sehingga anak ke 2 kakma berumur 4 thn...kakma stop setelah di sahkan hamil anak ke 3..hehehe.
Syukur Alhamdulillah...

Kakma memang pengedar shaklee aktif dan memang sekarang ni kakma buat shaklee full time yang mana kakma dah resign kerja pada mac 2014...alhamdulillah income shaklee kakma dah berganda2 dari gaji kakma dahulu.kakma merupakan leader shaklee yang bertangungjawap yang mana kakma dah ada lebih 2000 org downline di bawah empayar OMS (group shaklee kakma).
Jika anda berniat nak cari bisness untuk tambah income kakma sangat syorkan anda buat shaklee bersama sama kakma.Kakma mula buat shaklee hanya bermodalkan rm69 iaitu daftar sebagai ahli.kakma memang tak simpan stok lagipun rezeki kakma branch shaklee memang dekat je dan paling best sekarang ni boleh je order online.So takde masalah lah bab stok, kakma juga akan guide anda jika anda memang betul2 nak berjaya.

So jika anda nak dapatkan vitamin shaklee or buat bisness shaklee anda boleh hubungi kakma 0193624134..jika anda berada sekitar sentul anda boleh cod je dengan kakma..ini kerana kakma adalah pengedar shaklee aktif kawasan sentul..

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi


 

TAHU TAK APA ITU DETOX?PERNAH TAK KITA BUAT DETOX?


Kita ni dari kecik sampai besar ni umur dah 30 an ni..mcm2 kita dah makan..tahu kan byk penyakit sekarang berpunca dari apa yang kita makan.Memang kita ni hidup kat malaysia mewah makanan..Pernah tak kita buat detox?Tahu tak apa itu detox?Detox ni proses penyingkiran atau pengeluaran racun atau zat-zat yang bersifat racun dari tubuh kita.Tahu tak badan kita ni mmg ada racun, tahu tak dari mana datang racun2 tu?


Cuba kita lihat apa yang kita makan seharian..makanan yg kita mkn ni memang terdedah dgn racun contohnya buah buahan..kita ambil contoh buat epal, untuk pastikan buah epal yang dijual tu dlm keadaam elok susah tentu ia diletakkan sesuatu kalau tak masakan boleh tahan lama..yer lah proses import pun bukan ambil masa sehari dua kan..untuk pastikan tak rosak semasa belum dipetik pun sudah diletakkan racun serangga agar epal tidak di makan oleh serangga..so nampak kan mcm mana badan kita boleh ada racun..belum lagi kita fikir bab sayur yg memang wajib lah disembur dengan racun serangga.

Pernah tak kita fikir kita ni kena buat detox...lagi2 detox usus kita tu...kalau lah kita blh tengok usus kita ni rasanya pengsan kot...bayangkan kerak2 n sisa2 makanan yg kita makan melekat kat usus..kesian usus kita..sebab tu kadang kita mkn vitamin tak berkesan coz usus kita tk bersih n vitamin tak boleh menyerap semaksimun mungkin.

Lepas tu sel2 or darah2 kita ni ada tempoh hidup dia...sampai masa dia akan mati ...so kita mmg perlu jgk buat detox darah dan detox sel..
Mcm sel2 yang mati ni kalau kita tak detox mmg boleh jd punca penyakit2 kronik iaitu kanser...
Sebab tu sekarang ni mcm2 jenis penyakit pelik2 kita dengar.. 

Hati kita pun perlu detox ..tahu tak hati kita bekerja kuat utk pastikan badan kita sihat
Hati tapis apa2 yg tak perlu agar badan kita tak menerima apa2 yg tak patut

Satu lg yang perlu kita buat ada detox parasit...tahu tak badan kita ni mmg ada parasit..lg2 cacing..jgn fikir budak2 je ada cacing...cacing2 jahat ni mmg blh bawa penyakit kat kita kalau tak jaga...parasit ni akan rancak membiak bila fullmoon iaitu 14 15 n 16 haribulan dlm bulan islam..sebab tu lah kita di galakkan puasa sunat pada pertengahan bulan islam ni...parasit suka sgt gula...mmg gula tepung tu makanan dia..try perhati kalau tengah2 bulan mesti kita teringin sgt nk mkn benda2 manis kan..haa...tu tanda parasit minta makan maklun lah nk membiak perlu tenaga yg banyak...

Kalau kita nk bunuh parasit a.k.a cacing ni makan lah ubat cacing..jgn fikir budak2 je perlu makan ubat cacing..tp.selalu ubat cacing bunuh cacing je..tp telur2nya tak mati...kalau kita buat detox n jaga makan in sya Allah telur2 pun akan mati..

Kakma pilih produk yg semulajadi utk buat detok..

Untuk usus kakma pilih herblax...herblax akan detox usus kita secara lembut dan sgt2 berkesan.

Untuk detox darah kakma amalkan Alfalfa..mmg best sgt alfalfa ni..kalau kita ada alergik ke mmg bgs sgt abik alfalfa coz kadang2 darah kita yg kotor..

Plg best detox Sel..kakma sgt yakin dgn vivix...vivix mmg bertindak hingga peringkat sel yg mana vivix akan baiki sel2 yg rosak dan detox sel3 yg dah mati...

Detox hati shaklee mmg ada produk khas utk detox hati iaitu DTX complek..yang mana DTx ini berfungsi sebagai antioksida bagi merangsang pembaikan dan reganasi sel hati.DTX jgk membantu hempedu bekerja dgn baik iaitu mengeluarkan toksin dari badan.

Utk detox parasit kakma pilih
Garlic...parasit mmg tk suka garlic
Nutriferon ada biji labu yang sgt bgs utk bunuh parasit
Peppermint ginger halia sgt 

Buatlah detox sekarang jgn tunggu badan kita sakit..coz bila sakit kos utk merawat lagi mahal..dan masa tu kita tahu lah betapa nikmatnya sebuah kesihatan..

Hubungi kakma... 0193624134
Kakma akan bantu anda mengikut masalah anda dan kakma akan pastikan program detox anda berjaya.
Paling best ramai yang amalkan detox ni bukan saja badan jadi sihat tapi dapat kesan badan jadi kurus dan kulit jadi cantik.

Tengoklah testimoni dari mereka ni..
 






Seronokkan tengok hasilnya kan..so anda bila lagi? Jom dapatkan vitamin detox ni dari kakma.

Kalau anda berasa sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan set detox ni secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.

Kakma adalah pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul dan bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esok dah sampai.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi


 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*



Thursday, 15 September 2016

VITAMIN UNTUK SET KULIT CANTIK


Lumrah kita wanita memang nak sentiasa cantik tapi ramai antara kita suka ambil produk untuk luaran je.Sebenarnya penjagaan dalaman lagi penting.Bila dalaman kita sihat dan cukup nutrisi luaran kita akan cantik.Kakma nak share ni set kulit cantik yang memang menjadi pilihan ramai dan memang berkesan.Kakma sendiri memang banyak dapat testimoni dari mereka yang dah amalkan set kulit cantik ini.

Kombinasi 4 vitamin ini, mengatasi pelbagai masalah kulit anda....

B complex :-
Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, sebagai anti- stress (bertindak sebagai penenang - stress juga menyebabkan kulit cepat berkedut dan nampak cepat tua), mengelakkan kulit kusam.

Vitamin c :-
Membantu pembentukan kolagen - sejenis protein yg menyusun tubuh manusia. Menghasilkan kulit yang lebih licin. Vitamin antioksida. Kekurangan boleh menyebabkn kulit kering, kasar, lembik dan ...
mudah lebam.

Vitamin E:-
Melambatkan proses penuaan. Membantu mendapatkan tesktur kulit yang csntik, lebih muda, hilangkn parut. Juga membantu dlm aspek kesuburan, membantu percepatkan proses baik luka..

ENERGIZING SOY PROTEIN :-
Untuk mendapatkn kulit yang lebih cantik, protein merupakn makanan asas yang diperlukan utk kecantikan dan kesihatan.. dgn protein yg mencukupi, sel badan akan sihat Dan membantu penyerapan vitamin lain yg diambil akan cepat terserap. Hasilnya kulit akan lebih halus, gebu dan licin.

Tengok lah testimoni dari mereka yang konsisten ambil vitamin set kulit cantik ini.



Berita baik bulan ni, anda lebih jimat jika anda dapatkan vitamin C dan ESp coz bulan ni promo Vitamin C dan ESP..mmg jimat dan berbaloi beli bulan ni.

Kalau anda berasa sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan set kulit cantik ni secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.

Kakma adalah pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul dan bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esom dah sampai.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi


 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Tuesday, 13 September 2016

VITAMIN C SHAKLEE SAMA JE DENGAN ASCORBIC ACID


Ramai yang menyatakan Vitamin C Shaklee sama je dengan ascorbic acid. Ambik ascorbic asid cukuplah, memang lah betul. Ascorbic asid tu kan nama kimia vitamin C. Dari mana pun sumbernya, tak kisah dari oren pun ascorbic acid juga.

Meh kakma nak share apa beza ascorbic acid Shaklee dengan ascorbic acid lain di pasaran?

Vitamin C Shaklee ni paling istimewa adalah dalam bentuk sustained release.
Maknanya setiap sejam, ia melepaskan 100 mg sahaja ke dalam darah. Jadi satu tablet ada 500 mg, maka tahan 5 jam.

Sebab apa shaklee buat macam ni?
Sebabnya badan kita ni, dahla tak boleh buat vitamin C, nak simpan vitamin C pun tak mampu tau jadi apabila anda ambil lebih dari 100 mg dalam satu masa, maka selebihnya akan dibuang melalui air kencing.Katakan anda ambil vitamin c yang 1000mg so badan anda just guna 100mg 900mg lagi akan keluar melalui air kencing rugi je kan. Sebab tu penting ambil vitamin C yang ada sustained released,

Sebaliknya Vitamin C shaklee dibina mengikut fisiologi badan manusia.
Menjadikan ia yang terbaik dan selamat digunakan.

Apa lagi kebaikan vitamin C??

-untuk bantu pembinaan collagen pada badan. Nak cantik, memang penting sangat vitamin C.

- Bantu sembuhkan luka lepas beranak atau lepas pembendahan.

-antioksidant yang kuat untuk lawan radikal bebas dan kekal awet muda serta rendahkan risiko penyakit kronik dengan kuatkan kapilari darah & bertindak sebagai antiradang.


-Menguatkan sistem imun.

Banyakkan kebaikkan vitamin C ni so jika anda beli vitamin C pastikan vitamin C shaklee ye.

Kalau anda berada sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan vitamin antipksidan ini secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.

Kakma adalah pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul dan gombak dan bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esok dah sampai.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*


Monday, 12 September 2016

KISAH HEBAT ANAK (DOWNLINE) SHAKLEE KAKMA


Banyak kisah anak2 (Downline) shaklee kakma yg kakma admire..nanti kakma share sorang2 kisah hebat anak2 shaklee kakma.Ramai anak2 shaklee kakma yang hebat2.
Gambar kenangan semasa kami dapat trip percutian percuma ke California USA pada tahun 2014
Kakma pilih sorang dulu hari ni iaitu Dr. Najihah Abdul Mutalib ..lgpun kak jiah anak sulung shaklee kakma..
Kakma kenal kak jiah  online je melalui FB..kakma dulu jual brg baby n kak jiah ni customer tetap kakma lah..
Kak jiah mmg dah makan shaklee dari awal tp tk beli ngan kakma..tapi kakma suka tanya pasal pengalaman kak jiah abik set hamil coz kakma masa tu abik set menyusu..byk kali kakma pujuk kak jiah join ahli tapi kak jiah tak nak..
Tapi hr ni kakma nak share..kakma doa dlm solat dhuha moga kak jiah terbuka hati nk join shaklee ngan kakma...
Esknya kakma tanya lagi n kak jiah setuju..Allahukabar..happy sgt masa tu...kiki..rezeki kakma dpt anak sulung yg hebat..

Kami sama2 buat shaklee sama2....beza rank pun 1 tangga je.. dan kami dpt gi US sama2 2014

Kakma mmg cukup kagum ngan kak jiah ni..beliau ada baby mcm kakma anak ada 6 org seorang pensyarah dan juga byk aktiviti luar yg kak jiah join...tapi kak jiah sempat lg buat shaklee hingga dpt 5 angka bonus...lagi kakma kagum kak jiah masih sempat masak mcm2 aduh jeles sungguh...kak jiah mmg bukti yang mana jika kita ada masa utk Allah..Allah akan ada masa utk kita..
Group an najah pun makin besar dah hampir 1000 anak buah an najah..

Walaupun kak jiah anak sulung kakma dan group beliau dah besar kakma tetap jg kak jiah mcm anak3 lain.....coz bg kakma mereka semua amanah...

Buat anda  yg tengah cari group best utk join shaklee kakma sgt2 alukan join group kami #OMS mesti tk menyesal..kakma akan bantu anda daru A-Z mcm mana nak berjaya dan dapatkan bonus 4 angka setiap bulan.

Jika anda ingat mendaftar sebagai ahli shaklee dan jadikan bisness shaklee sebagai side income anda boleh hubungi kakma..kakma akan bantu anda sehingga berjaya seperti kakma yang dah jadikan bisness shaklee sebagai kerja full time tetapi hanya dari rumah.


Anda berada di sekitar gombak dan sentul????
anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. 

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji  Call/ Whatsapp : 019 3624134 
 Email : kmshop143@gmail.com 
 FB : Mai Md saupi 

Sunday, 11 September 2016

PENGEDAR SHAKLEE GOMBAK, UIA,TAMAN SRI GOMBAK, BATU CAVES


Susah untuk dapatkan stok vitamin Shaklee? Berita baik untuk anda yang berada sekitar Gombak, UIA, Taman Sri Gombak, Batu Caves boleh mendapatkan vitamin Shaklee kegemaran secara COD. Saya boleh membuat penghantaran terus kepada anda.



InsyaAllah, konsultansi cara pemakanan dan sebagainya akan diberikan setelah anda membuat pembelian dengan saya..

Boleh hubungi saya Pengedar Shaklee Gombak, UIA, Taman Sri Gombak dan Batu Caves untuk mendapatkan stok vitamin anda.

Whatapps/SMS/Call : 019 3132413
Facebook: Anis Suziana Ahmad
Pages: Vitamin Online Shop
IG: vitamin_online_shop
Blog:http://vitaminonlineshop.blogspot.com

10 CARA MENJAGA DAN MERAWAT KULIT ECZEMA


Kakma nak kongsikan 10 cara bagi menjaga dan merawat kulit eczema terutamanya baby.Memang tak di nafikan memang rumit untuk menjaga baby atau anak2 yang kena eczema ni, banyak pantang larang yang perlu kita ikut.Kalau kita tak jaga memang boleh jadi teruk...memang sedih tengok lagi2 kalau baby..



10 cara menjaga dan merawat kulit eczema

1) Jangan menggaru, menggosok dan mengopek kulit. Kulit akan semakin teruk dan lambat sembuh.

2) Elakkan penggunaan sabun mandi, bahan kimia atau sabun pencuci pakaian yang terlalu kuat atau boleh menghakis kulit. seperti " bubble bath" , garam mandian ( bathing salts ) atau minyak wangi boleh menyebabkan inflamasi lebih teruk.
3) Rajin-rajinlah menyapu krim dan pelembap.

4) Pakaian-pakaian yang diperbuat daripada bulu (wool) dan linen boleh menyebabkan kulit lebih gatal. pakaian yang diperbuat daripada kapas adalah terbaik.

5) Ketika berada di persekitaran yang kering atau sejuk, adalah amat penting untuk menggunakan pelembab untuk mencegah inflamasi kulit dari menjadi lebih teruk.

6) Jangan simpan mainan - mainan yang berbulu (soft toys).

7) Elakkan penggunaan penyapu atau feather duster. Penyapu sebegini akan menyebabkan habuk berterbangan. Gunakan kain lap yang lembab untuk membersihkan permukaan yang berdebu.

8) Elakkan daripada menggunakan karpet di rumah.

9) Elakkan daripada memelihara binatang.

10) upkan atau kuatkan sistem imun badan, kalau baby usahakan bagi hanya susu ibu dan jika kanak2 boleh lah bagi vitamin untuk upkan imun badan mereka.


Saturday, 10 September 2016

VITAMIN ANTIOKSIDAN PENTING UNTUK LAWAN RADIKAL BEBAS


Kakma nak share vitamin antioksidan yang kakma amalkan.Keadaan kehidupan kita sekarang ni sudah menjadi satu kemestian untuk ambil vitamin antioksidan, ini kerana setiap hari kita terdedah dengan radikal bebas.


Asap rokok atau asap kenderaan dan juga makanan yang telah teroksidan adalah contoh radikal bebas yang boleh merosakkan sel2 badan kita.Radikal bebas juga ada dalam badan kita iaitu di mana semasa tubuh menggunakan oksigen, sekitar 1-2 % sel-sel akan rosak dan berubah menjadi radikal bebas.Di sinilah antioksidan diperlukan  untuk halang dan melindungi sel - sel kita rosak dan menjadi radikal bebas.Jika sel2 kita rosak pelbagai penyakit yang akan terjadi paling teruk ialah kanser.

Vitamin antioksidan paling penting kita amalkan ialah vitamin ACE..
Vitamin A - carotomax
Vitamin C
Vitamin E

Vitamin antioksidan iaitu vitamin C ini sangat penting bagi mencegah dan menangkap radikal manakala vitamin A dan E pula berfungsi memutuskan rantaian radikal bebas. Dengan mengamalkan Vitamin Antioksidan ini kita boelh mencegah kanser dan penyakit kronik yang lain.Kesan lain yang dapat jika kita amalkan vitamin antioksidan ialah kulit yang sihat dan cantik.

Faedah amalkan vitamin antioksidan
  • Melambatkan proses penuaan.
  • Merendahkan paras kolesterol.
  • Mengurangkan risiko atherosclerosis.
  • Membantu melindungi daripada penyakit jantung dan strok.
  • Mengurangkan risiko segala jenis kanser.
  • Bantu mengurangkan progres penyakit Alzheimer.
  • Melambatkan pertumbuhan tumor.
  • Membantu dalam kesihatan mata, elak masalah penglihatan.
  • Melindungi badan dari pencemaran alam sekitar.



Kalau anda berada sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan vitamin antipksidan ini secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.

Kakma adalah pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul dan gombak dan bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esok dah sampai.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*



Friday, 9 September 2016

DOKTOR JELASKAN BAHAYA GUNA KRIM STEROID DALAM JANGKA MASA PANJANG


Bila kakma baca status #Drzubaidi takut pulak dulu sebelum kakma kenal krim semulajadi herba blend memang mcm2 krim kakma guna..masa tu tkde ilmu pasal bahayanya steroid or paraben ni...
Tapi sejak kenal shaklee baru kakma mula cari ilmu....rupanya hampir semua krim di pasaran ada steroid..apapun walau lambat kakma bersyukur sangat kakma dah jumpa krim yang selamat iaitu Herbal Blend Multi-Purpose Cream.


Ini tulisan #Drzubaidi kakma share kan dari wall Fb beliau..
Kream Synalar merawat ruam alahan

“Assalammu a’laikum, Dr Zubaidi. 
Saya ingin bertanyakan soalan. Ibu saya telah menggunakan krim ointment synalar sejak saya kecil lagi. Krim tersebut sentiasa berada dalam simpanannya.

Saya ingin bertanya keberkesanan krim tersebut, dan adakah krim tersebut selamat digunakan.

Baru-baru ini anak saya yang baru mencecah 8 bulan menghidap selsema dalam masa yang agak lama. Pengasuh membersihkan hidung hingga melecet.

Ibu saya menyarankan saya untuk menggunakan krim tersebut pada luka anak saya. Tetapi saya was-was dan ragu-ragu. Takut tidak sesuai untuk bayi.

Tetapi saya sendiri akui, setiap kali ada luka-luka, ibu pasti menyuruh saya gunakan krim tersebut. Dan luka memang cepat sembuh.

Oleh yang demikian, saya ingin mendengar pendapat dari doktor sendiri.
Terima kasih, sekian”.

Wa alaikum mus salam… semoga ALLAH merahmati kita 
Kream ointment Synalar adalah ubat sapuan yang mengandungi steroid fluocinolone. Ia digunakan untuk merawat ruam dan kegatalan  akibat alahan seperti tindak balas alergi, eczema, seborrhea, dan psoriasis.

Dalam kebanyakan kream, Synalar digabungkan dengan antibiotic, sebagai contoh Synalar-N iaitu kream steroid yang dicampurkan dengan antibiotic Neomycin. Ia bertujuan untuk mempercepatkan proses penyembuhan kulit yang mengalami alahan luka, akibat digaru kerana kegatalan.

Oleh kerana kream Synalar boleh dibeli secara ‘over-the-counter’ dan tidak memerlukan preskripsi, maka penggunaannya harus digunakan mengikut arahan seperti mana pada label, atau seperti mana yang diarahkan oleh doctor.

Jangan gunakan kream ini dalam jumlah kuantiti yang banyak atau terlalu lama kerana kream sapuan steroid seperti ini mungkin boleh menyerap ke dalam kulit, terutama pada bayi dan kanak-kanak.

Selain itu bagi mengelakkan penyerapan kream steroid, kulit yang disapu dengan kream tidak boleh dibalut, kecuali atas nasihat doctor, sebagai contoh doctor akan membalut dengan plastic untuk pesakit yang mengalami eczema.

Kanak-kanak dan bayi lebih mudah menerima kesan sampingan steroids berbanding dengan orang dewasa.

US FDA menyenaraikan kream Synalar sebagai ubat dalam kategori C, iaitu ubat yang dikhuatiri akan memberi kesan mudarat pada bayi, jika digunakan oleh wanita hamil, tanpa menyebabkan kecacatan tubuh bayi. Kesan ini selalunya boleh dipulihkan (reversible).

Jadi ia tidak berbahaya untuk diguinakan kepada wanita hamil atau ibu yang menyusukan anak, namun lebih baik dielakkan. 

Wallahu a’lam..
***************************

Buat anda kakma pesan sangat2 buatlah pilihan bijak demi masa depan kita...lagi2 bila melibatkan anak2 kita...pilih lah produk bebas steroid dan paraben kerana kesannya bukan sekarang tapi akan datang lagi2 jika ambil dalam jangka masa yang lama.


Kakma gunakan Herbal Blend Multi-Purpose Cream untuk keluarga kakma lagi2 untuk baby..sejak lahir kakma memang hanya sapu krim ni sahaja untuk baby kakma.Krim ni hanya diperbuat dari bahan2 semulajadi.


Shaklee memang sentiasa memberi jaminan setiap produk ada SEMULAJADI SELAMAT dan BERKESAN.
Kalau anda berada sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan krim hilangkan  ruam lampin dan ruam susu ini secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.

Kakma adalah pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul dan bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esok dah sampai.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi


 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Thursday, 8 September 2016

KRIM HALAU NYAMUK YANG SEMULAJADI DAN SELAMAT


Kakma nak share krim yang kakma guna untuk anak2 kakma dan kakma sendiri..
dah lama kakma guna krim ni untuk halau nyamuk dari gigit anak2 kakma..mula2 kakma tk percaya jugak boleh ke krim buat nyamuk tak berani dekat...tapi lepas kakma sapukan kat anak2 n tengok sendiri memang nyamuk tak datang dekat baru kakma percaya.


Bila kakma belek2 dan ambil tahu rupanya dalam krim herbablend ni ada kandungan Melissa Officibalis atau lebih dikenali dgn lemon balm yang mana Mengikut Wikipedia, daun Melissa officinalis yang telah dihancurkan dan kemudian sapukan pada kulit digunakan sebagai penghalau nyamuk. Jadi memang sesuai sangat kita gunakan krim herbablend ini.Melalui kajian yang telah dijalankan, terdapat banyak kebaikan Melissa Officinalis Extract ini untuk pelbagai jenis penyakit (internal dan external).Tidak hairan lah jika krim ini di beri nama Herbal Blend Multi-Purpose Cream.


Selain kakma guna untuk halau nyamuk Herbal Blend Multi-purpose cream ni juga kakma guna kan untuk ruam susu dan ruam lampin anak2 kakma.Kakma memang berani guna krim ni kerana memang di jamin semulajadi diperbuat dari bahan2 semulajadi dan bebas dari paraben.
Kalau anak2 kakma gatal2 atau naik ruam gatal pun kakma sapu krim serbaguna ni juga...kakma ingat lagi semasa si kakak berumur 4 tahun kakak naik chiken pox kakma memang sapu krim ni juga Alhamdulillah lepas 7 hari takde tinggal parut pun kat badan dan muka kakak...syukur sangat2.
Baca kisah anak kakma...

Jom dapatkan krim serbaguna yg semulajadi dan selamat ini...jangan tak tak taju krim herbablend ni selalu je out of stok kat branch...tapi jangan risau kakma sellu ada stok..
Roger kakma 0193624134 cepat yer kalau nak cod area Kampung padang balang sentul.

Kalau anda berada sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan krim penghalau nyamuk ni secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.

Kakma adalah pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul dan bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esok dah sampai.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Wednesday, 7 September 2016


Jika anda ada masalah seperti mereka jangan di biarkan hubungi kakma 0193624134, kakma sedia membantu anda. Nak order mudah saja ini caranya.. Jika anda berada di sekitar gombak dan sentul anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji Call/ Whatsapp : 019 3624134 Email : kmshop143@gmail.com FB : Mai Md saupi

APA ITU VIRUS ZIKA, TANDA DAN LANGKAH BAGI MENCEGAH VIRUS ZIKA DARI MEREBAK


Makin risau kakma dengar kes zika ni kan...Apa sebenarnya virus Zika ni?Seperti yang kita tahu virus zika ini disebarkan oleh nyamuk Aedes iaitu nyamuk yang sama yang menyebabkan denggi dan chikugunya.Kebiasaannya jangkitan virus zika ini dikesan 2-7 hari selepas gigitan nyamuk Aedes.Virus Zika ini juga tersebar melalui perpindahan darah dan hubungan seks yang mana bila salah seorang sudah dijangkiti virus zika.


Tanda - tanda dijangkiti Virus Zika
Bila seseorang dijangkiti virus Zika antara tanda2 nya adalah demam,kelesuan, mata kemerahan, sakit kepala dan sakit sendi dan terjadi ruam pada kulit.

Setakat ini tiada ubat dan virus bagi merawat Virus zika ini..walaubagaimanapun kita boleh berusaha menguatkan sistem imun kita bagi melawan virus ini.

Paling membimbangkan jika virus ini terkena kepada ibu hamil ini kerana risikonya pada baby dalam kandungan.Baby akan lahir dengan keadaan saiz kepala yang lebih kecil dan kerosakan saraf yang kekal.Ini lah yang amat membimbangkan.


Antara langkah bagi mencegah virus zika yang perlu kita ambil untuk mencegah virus zika dari merebak ialah ;
* mengawal tempat pembiakan nyamuk  llaedes
* mengunakan ubat nyamuk atau penyembur ubat nyamuk di rumah dan juga di dalam kereta.
*sentiasa memakai baju dan seluar panjang bila berada di luar rumah
*menggunakan krim penghalau nyamuk sekerap mungkin.

Kakma sangat syorkan krim serbaguan herbablen kakma sendiri memang gunakan krim ini..dalam krim ni adanya lemon balm yang mana nyamuk memang tak suka lemon balm ni.krim ni juga sangat selamat kerana ianya semulajadi dan bebas pareben.Krim ni murah je rm27.50.Memang berbaloi beli kita guna pun sikit je.


Kalau anda berasa sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan krim penghalau nyamuk ni secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.

Kakma adalah pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul dan bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esom dah sampai.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*