Tuesday, 18 April 2017

CARA SEMAK NO KELULUSAN KKM PRODUK SHAKLEE


Salah satu perkara wajib yang kita perlu ambil berat sebelum makan atau pakai sesuatu produk ialah mestilah lulus KKM.Ramai yang tidak tahu cara untuk semak betul ke produk yang ingin dibeli lulus KKM.Seperti yang kita tahu sekarang ni banyak sangat produk dipasaran dan yang menyedihkan ada yang claim produk mereka lulus KKM sedangkan mereka hanya menghantar permohonan kelulusan dan keputusan belum keluar.

Jadi kakma ingin kongsikan Cara untuk buat semakan kelulusan KKM bagi produk shaklee, kenapa shaklee? Mesti lah shaklee kakma kan jual shaklee, tapi jangan risau cara ni yang kakma kongsikan ni anda boleh juga semak untuk produk lain, sama je.

Ok apa yang perlu anda periksa terlebih dahulu ialah cari no KKM yang ada di produk yang anda ingin semak.
Kakma ambil contoh Omega Guard shaklee.

Ini Omega Guard shaklee
Nampak tak no MAL #12015013NC

Ok bila dah ada no ni boleh lah kita buat semakan. Masuk ke web KKM iaitu Web NPRA


Kemudian pilih Quest Product Search
Pada product type, pilih samada product bahan kosmetik ataupun lain-lain.



Sama kan no MAL#  di web NPRA dengan  no MAL# di botol Omega guard. Ini membuktikan yang produk ini lulus KKM, anda boleh semak produk lain menggunakan cara di atas.

Jika anda perasan ada sticker Hologram pada botol Omega dan botol2 vitamin shaklee yang lain.Jika anda nak tahu
Hologram adalah salah satu cara utk kkm menentukan keaslian produk yang ada di pasaran untuk keselamatan pengguna. 

Selalunya hologram bersifat lut sinar bewarna kebiruan. Di hologram ada nombor kkm produk mengikut kategori teesensiri samada makanan, produk kesihatan dan lain2. 
Perbezaan hologram palsu dan ori
Ori garisnya melintang dari atas ke bawah.Emboss asli kasar berbanding tiruan.Warna holgram lebih tajam berbanding tiruan yang pudar.

Harap lepas ni anda boleh lah gunakan shaklee tanpa was was lagi..jika anda nak tahu status halal shaklee boleh baca Di sini .
Jika nak beli shaklee boleh lah hubungi kakma yer.. http://kakmashaklee.wasap.my/

Saturday, 15 April 2017

SIJIL HALAL SHAKLEE 2017


Buat pengetahuan semua setiap tahun shaklee akan memperbaharui sijil Halal setiap produk shaklee.
Dengan ini terbukti produk shaklee bukan sahaja diperbuat daripada bahan semulajadi selamat dan berkesan tetapi di kukuhkan lagi dengan perikhtirafan halal oleh JAKIM.

Ini sijil halal Shaklee untuk tahun 2017 yang berkuat kuasa pada Jan 2017 sehingga Dec 2017.

sijil halal shaklee
untuk pengetahuan semua sijil halal shaklee tidak dikeluarkan oleh JAKIM tetapi dikeluarkan oeh ISA iaitu satu badan yang di iktiraf oleh JAKIM. Kalau kita fikir logik pun takkan lah JAKIM nak pergi check semua produk kat dunia ni kan, jadi setiap negara ada badan Halal nya sendiri. Bukan negara kita je kan ada orang islam.


Kita boleh buat semakan di web JAKIM untuk pastikan kesahihan dan ketulenan pengikhtirafan Halal ini.

Dengan ini semua customer kakma jangan was was lagi yer, gunalah shaklee dengan yakin.
Jika anda ingin dapatkan shaklee boleh lah hubungi kakma , klik sini utk whatsapp http://kakmashaklee.wasap.my/ 

SHAKLEE Independent Distributor
Maisarah (ID 887111)
No Tel: 019-3624134
Email: kmshop143@gmail.com
COD area: kg padang balang, sentul , bandar baru sentul ,dato senu , jalan gombak , setapak ,gombak setia.