Tuesday, 13 March 2018

TESTIMONI YOUTH SKINCARE


Testimoni Youth skincare. Sebelum kakma kongsikan Testimoni kakma terangkan dulu mengenai produk YOUTH SKINCARE  ini.

Revolusi produk kecantikan kulit yang telah diuji secara klinikal membuktikan 100 % wanita memiliki kulit lebih muda.
Pengguna Youth melalui indek kulit didapati 2/3 dari pengguna mempunyai kulit 10 tahun lebih muda  

100 % vegan Berasaskan tumbuhan
Dijamin bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya 
Direka oleh pakar kulit antarabangsa dan mengambil 8 tahun research dan 8 paten pending.

Paling anda tak sangka mengandungi muscadine grape + lotus japonicus + apple stem cell + ekstrak schisandra chinensis fruit + vital repair complex

Mampu mengurangkan masalah kedutan pada kulit wajah
Mampu mengecilkan saiz liang pori
Mampu memperbaiki tona kulit tidak sekata 
Mampu menganjalkan kulit wajah
Mampu memperbaiki tekstur kulit wajah 
Mampu mengurangkan dan memperbaiki pigmentasi pada wajah
Membantu menaikkan seri wajah dan mencerahkan kulit
Membantu memudarkan parut jerawat dan jeragat 

Kakma kongsikan testimoni dari mereka yang dah mencuba Youth skincare.

1. Saudara Naquib.
Beliau mempunyai masalah parut jerawat yang sangat dalam yang dah lama iaitu lebih 20 tahun tapi tengok lah hasilnya sangat menakjubkkan.
2. Saudari Adilah.
Mempunyai masalah kulit berminyak, berjerawat dan berparut. Tetapi tengoklah selepas menggunakan Youth sangat berbeza warna kulit pun lebih cerah dan sekata.
3. Puan Hooi.
Mempunyai masalah tompok hitam yang di alaminya lebih 20thn.Beliau dah cuba mcm2 produk tapi dengan Youth penggunaan tak sampai sebulan tompok hitam semakin pudar.

4. Puan Rozyta
Mempunyai masalah jeragat dan kulit kusam dan lingkaran bawah mata. selepas menggunakan youth kulit juka lebih cantik, cerah dan masalah jeragat hampir hilang.


Banyak lagi testimoni lain nanti kakma akan kongsikan dalam entry seterusnya..jangan lupa follow yer.

Anda berminat dan mahu memiliki Youth. order sekarang dan anda akan mengetahui cara pemakaian yang berkesan ini kerana kakma telah hadir ke roadshow Youth yang di kendalikan oleh pakar kecantikan antarabangsa yang menjadi ketua penyelidikan dalam membangunkan Youth skincare ini dan kakma juga telah hadir Youth party yang di kendalikan oleh pakar nutrisi shaklee yang mana mereka telah ajar cara pakai yang betul dan berkesan.




Jika ingin tahu lanjut mengenai Youth skincare  boleh hubungi kakma 0193624134.

Jika anda ingin dapatkan produk ini boleh hubungi kakma , klik sini utk whatsapp http://kakmashaklee.wasap.my/  

SHAKLEE Independent Distributor
Maisarah (ID 887111)
No Tel: 019-3624134
Email: kmshop143@gmail.com
COD area: kg padang balang, sentul , bandar baru sentul ,dato senu , jalan gombak , setapak ,gombak setia.

Monday, 12 March 2018

YOUTH - SKINCARE SEMULAJADI, SELAMAT DAN DI JAMIN BERKESAN


Skincare semulajadi? Skincare Selamat? Skincare dijamin berkesan? Ada ke?
Ada ke Skincare semulajadi? Macam susah nak dapat sekarang ni lagi lagi yang di jamin berkesan 100%.



Ya jika anda masih mencari cari skincare yang selamat semulajadi dan dijamin berkesan 100% ini lah jawapannya YOUTH skincare iaitu produk terbaru dari shaklee yang baru di lancarkan 1 Mac Yang lepas secara umum.

Tapi untuk leader shaklee yang terpilih ada yang dah mula pakai sejak Jan 2018 dan buat leader shaklee yang layak dah mula boleh di beli sejak 1 Feb 2018.



Menariknya bula di lancarkan pada 1 mac 2018 pada 3 mac juala di talian telah out of stock melebihi 500 set terjual dan 5 Mac telah habis di seluruh malaysia melebihi 1000 set terjual. Stok baru akan mula masuk pada 18 Mac nanti.

Ini lah fenomena Youth, alhamdulillah ini kerna sudah ramai yang sedar tentang kepentingan memilih skincare yang selamat tetapi bonusnya di jamin 100% berkesan.

Kenapa shaklee jamin 100% berkesan? Ini kerana untuk hasilkan Youth ni kajian telah di lakukan selama 8 tahun dan telah di bangunkan oleh saintis dan pakar kecantikkan bertaraf antarabangsa. Dan menariknya untuk membuktikan Youth skincare ni di jamin berkesan shaklee telah lakukan ujian klinikal terhadap 100 org yang berusia dari 20an hingga 60an. 


Keputusan ujian klinikal mendapati penggunaan selamat 7 hari telah membuktikan 100% wajah mereka lebih muda dari sebelum menggunakkan Youth skincare dan bila mereka menuruskan penggunaan selama 3 minggu keputusannya 2/ 3 dari mereka mendapati skin indek mereka lebih muda 10 tahun dari sebelumya.

Ini lah jaminan shaklee. Produk Youth skincare ini ada 8 patern dan patern pending, bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya.



Jika anda memang mementingkan keselamatan dan mencari cari produk skincare yang semulajadi, selamat dan di jamin berkesan Youth skincare lah jawapannya.

Menariknya jika anda membuat belian bulan ini anda akan dapat penjimatan berganda, Ini kerana shaklle ada offer bulan ini. Anda buat belian 1 set iaitu pencuci, Toner, krim siang, krim malam dan serum ada dapat percuma Radiant C n E yang bernilai rm400 ++. Sangat berbaloi.

Anda boleh tengok Testimoni di sini.

Jika ingin tahu lanjut mengenai Youth skincare  boleh hubungi kakma 0193624134.

Jika anda ingin dapatkan produk ini boleh hubungi kakma , klik sini utk whatsapp http://kakmashaklee.wasap.my/  

SHAKLEE Independent Distributor
Maisarah (ID 887111)
No Tel: 019-3624134
Email: kmshop143@gmail.com
COD area: kg padang balang, sentul , bandar baru sentul ,dato senu , jalan gombak , setapak ,gombak setia.


Saturday, 9 December 2017

PENGEDAR SHAKLEE SENTUL SEJAK 2012 - STOK SENTIASA ADA


Kakma merupakan pengedar shaklee sentul Kuala Lumpur yang sangat aktif. Hubungi kakma di talian 0193624134. ID 887111  dan FB Mai mdsaupi.

Pengedar shaklee sentul paling aktif

Kakma merupakan pengedar shaklee sentul sejak 2012 dan masih aktif sampai sekarang. Jika anda ingin dapatkan apa2 saja vitamin shaklee boleh lah hubungi kakma melalui vall atau whatsapp. Kakma akan syorkan vitamin yang paling sesuai dengan masalah yang anda hadapi dan akan guide anda sehingga anda mendapatkan kesan yang terbaik.

Kakma sendiri telah mengamalkan shaklee sejak 2011 sehingga sekarang malah semua ahli keluarga kakma juga mengamalkan shaklee. Semua produk shaklee kakma telah amalkan Alhamdulillah kualiti kesihatan kakma dan keluarga sangat berbeza sejak amalkan shaklee.

Kisah kakma dan gastrik

Kisah kakma dan HB Low

Kisah kakma Bersalin dan berpantang

Pengedar shaklee sentul


Kakma juga merupakan mentor bisness shaklee sejak 2012 yang mana merupakan Founder kepada OMS group dan telah melahirkan ramai leader di dalam group kakma iaitu lebih 30 org telah berjaya mendapatkan bonus 4 angka sebulan. Kakma sendiri sangat serius dengan bisness shaklee hinggakan kakma berani berhenti kerja di UTM dan menjalankan bisness shaklee secara sepenuh masa.



Kakma telah berjaya mendapatkan insentif kedua yang shaklee sediakan buat SID selepas cash bonus iaitu Car bonus sejak 2013. Alhamdulillah setiap bulan kakma layak dapat Car bonus sejak mac 2013 hingga sekarang tanpa miss. Setiap tahun juga kakma berjaya melayakkan diri ke convention iaitu percutian percuma bertaraf 5 bintang yang shaklee sediakan buat SID yang layak.Kakma telah layak pergi ;
2014 - Amerika Syarikat
2015 - Umrah ziarah Abu dhabi dan Dubai
2016 - Langkawi Kedah
2017 - Jepun

Jika anda sedang mencari cari bisness untuk menambah pendapatan kakma sangat alu alukan anda join shaklee bersama kakma.. Bisness shaklee tak perlu modal beribu hanya perlu semangat dan kesungguhan yang tinggi dan tidak putus asa. Kakma akan bimbing anda sehingga berjaya. Kakma ada group support yang sangat kuat dan sangat tinggi sikat tolong menolong. Anda pasti tidak menyesal jika mendaftar di bawah kakma.

Buat anda sekita sentul ingin dapatkan produk shaklee jangan lupa hubungi kakma 0193624134.. kakma merupakan pengedar shaklee sentul Kuala Lumpur paling aktif dan berjaya.

Thursday, 5 October 2017

SAYA RAJIN BERSENAM TAKKAN SAYA ADA MASALAH KOLESTROL




Saya rajin bersenam takkan saya ada masalah kolestrol.
Shahril 36 seorang yg aktif di kejarkn ke hospital di dapati 2 saluran jantung tersumbat.

Dia lupa yg saluran tersumbat adalah di sebabkn "oxidised cholestrol" yg di serang oleh radikal bebas. Radikal bebas yg tak di jinakkn dgn anti oxidan mjadi liar myerang nucleus sel mjadi ia rosak.Ini permulaan kpd pnyakit stoke,heart attack dan kanser.Inilah jga penemuan tbesar slps 50 thn dlm bidang perubatan yg ramai tak tau dan tak kisah."Free Radical Theory".

Sumber radikal bebas adalah dari mkanan dan minuman yg mgandungi bahan tak asli spt perasa tiruan,pewarna tiruan,peresevatives tiruan,tekanan,merokok,mkanan bergoreng dan di bakar dsb.

Sumber anti oxidan adalah dari makanan,buah2an serta sayuran yg tinggi kandungan anti oxidan spt Vit A(beta caotene lbh selamat) vit C(min 2000 mg sehari utk cegah kanser) vit E(min 400 -1600 iu)...

Bg kite yg tak sempat amalkn buah2an dan sayuran yg byk pastikn dpt supplement semulajadi yg dah di uji oleh sains dan masa.Pastikn ia slmt.

Baru kemarin kite di kejutkn dgn kematian seorang yg dulunye sihat dan selalu buat medical check up..doktor mgesahkn dia sihat..tiba2  mgikut kata suaminye dia merasa letih dan sukar bnafas 2 bln lps tp setelah di diagnos di ampang puteri injab jantungnye rosak teruk..dia mgalami komplikasi pendarahan sewaktu operation dan meninggal dunia smlm.

Al Fatihah.


PENCEGAHAN adalah mgubah gaya hidup.Kite dpt lakukn jika kite sygg diri sendiri.Sya telah amalkn anti oxidan smulajadi dlm kadar yg tinggi sejak 27 thn yg lalu.Skrg sya tambahkn dgn VIVIX 2 x sehari.

Wednesday, 13 September 2017

AMALAN PEMAKANAN YANG TIDAK SIHAT PUNCA KECACATAN JANIM DALAM KANDUNGAN


Setiap ibu bapa mengharapkan bayi yang bakal dilahirkan sihat, selalu kita bertanya atau di tanya bayi dalam kandungan lelaki ke perempuan mesti kita jawap tak kisah lelaki ke perempuan yang penting selamat dan dipermudahkan bersalin dan bayi sihat serta sempurna. Memang kita akui dan sentiasa percaya cacat atau tidak janin yang dikandung sememangnya ketentuan Tuhan.


Walaubagaimana pun sebagai ibu bapa kita haruslah berusaha untuk mengelakkannya.Tahu kah kita amalan pemakanan yang tidak sihat boleh menyebabkan janin cacat. Amalan pemakanan yang sihat sebaiknya diambil sebelum atau semasa kita sedang merancang untuk hamil lagi.

Apa yang perlu kita lakukan untuk mengelakkan dari kecacatan janim adalah:

Makan Makanan Sihat
Kita perlu makan makanan yan sihat ini kerana kita adalah apa yang kita makan.Makanlah menu makanan yang mengandungi lima jenis makanan utama yang amat diperlukan oleh tubuh. Setiap hari kita perlu mengambil makanan berupa karbohidrat, sayuran, susu, protin.

Ambil Asid Folik
Ia penting diambil oleh wanita yang merancang untuk hamil dan teruskan sehingga bersalin. Kajian yang dilakukan menunjukkan pengambilan asid folik sebelum kehamilan dan semasa kehamilan mampu menurunkan risiko melahirkan bayi dengan kecacatan otak dan sum-sum tulang belakang hingga 80 peratus.Info lanjut tentang risiko kekurangan asid folik boleh baca di sini

Berhenti Merokok
Ramai wanita sekarang yang merokok. Sekiranya kita berhasrat untuk mendapat bayi yang sihat dan sempurna sebaiknya hentikan amalan ini. Merokok ketika hamil akan mengakibatkan bayi yang kita kandung lahir dengan berat badan yang kurang dan berisiko besar untuk cacat.




Elakkan Alkohol
Alkohol dan kafein adalah dua perkara yang perlu dijaga oleh wanita yang hamil. Tidak ada kadar alkohol  yang selamat untuk diambil oleh wanita ketika hamil. Kafein yang terdapat dalam minuman seperti teh, kopi, soda dan coklat juga harus dikurangkan.Lagipun sebagai Islam agama kita sangat melarang kita mengambil alkohol dan hukumnya haram.

Ikut Nasihat Doktor
Jika kita perlu mengambil apa-apa ubatan kita harus mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu jangan mengambil sebarang ubat-ubatan tanpa cadangan doktor. Mengambil ubat-ubatan tanpa nasihat doktor dengan dos yang tidak tepat akan membahayakan bayi dalam kandungan.

Apapun sebagai muslim kita perlu sentiasa bersangka baik dan berdoa kepada ALLAH agar semuanya dipemudahkan dan bayi yang kita kandung sihat dan sempurna.Jika anda mencari makanan tambahan semasa hamil bagi melengkapkan nutrisi harian anda bleh baca.

Tuesday, 12 September 2017

RISIKO HB LOW SEMASA HAMIL KEGUGURAN, JANIM MATI DALAM KANDUNGAN DAN TUMPAH DARAH SEMASA BERSALIN


Kakma masih ingat semasa kakma hamil anak pertama setiap kali check up HB mesti low dan memang di tulis dgn pen merah. Seingat kakma memang merah lah sokmo.
Masih terngiang-giang kata-kata nurse setiap kali bacaan Hb low mesti nurse cakap bahaya kalau awak tak usaha naikkan Hb ni nanti awak boleh tumpah darah semasa bersalin, boleh bersalin awal, keguguran atau lagi risau janim boleh mati dalam kandungan. Bila dengar macam ni hati ibu mana tak risau kan lagi-lagi kakma hamil anak pertama tak ada pengalaman lagi lah seriau kan.


Tak cukup dengan vitamin yang klinik bagi, doktor syorkan beli lagi vitamin kat farmasi kakma memang ikut je asalkan Hb kakma naik. Doktor juga suruh kakma makan sayur bayam, kerang dan juga hati ayam. Bab hati ayam ni doktor pesan juga tak elok ambil selalu, mujurlah kakma pun tak berapa gemar hati ayam ni. boleh di katakan setiap hari lah kakma masak sayur bayam sampa naik bosan jugak lah.. bab kerang lak memang sedap lah kan tapi sedihnya kakma ni kulit alergik sikit jadi gatal2 kalau makan kerang.

Selepas kakma cuba macam2 yang sedihnya HB kakma tetap Low kalau naik pun sikit sangat dan ada juga makin turun. Sehinggakan kakma mesti buat pemeriksaan setiap 2 minggu. Alhamdulillah kakma selamat bersalin anak pertama. Masa bersalin tu hanya ALLAh yang tahu betapa risaunya bila kakma ingat balik risiko2 yang di katakan oleh nurse dan doktor. Mereka tak salah ini kerana tugas mereka untuk bagitahu agar kita berjaga-jaga.



Lepas anak sulung kakma beruur setahun 2 bln kakma di sahkan hamil anak ke 2 dan sedihnya Hb masih Low. Kakma ikhtiar lagi untuk naikkan HB tapi sedihnya bacaan Hb makin menurun sehingga bacaan 8. Di akhir kehamilan doktor minta kakma buat pemeriksaan thalesimia dan akhirnya kakma di sahkan Thalesimia thread (pembawa thalesimia). Doktor bagitahu normal bagi pembawa thalesimia HB Low. Namun risiko seperti tumbah darah dan bayi mati dalam kandungan tetap ada.

Selepas 5 tahun kakma di sahkan hamil anak ke 3 dan kali ni kakma dah memang amalkan vitamin sejak sebelum hamil.Syukur masa pemeriksaan hamil kali pertama bacaan HB kakma cantik tak ada lagi tulisan merah dalam buku pink kakma. Dan paling seronok bacaan last sebelum bersalin ialah 14.2 kakma tak pernah dapat bacaan macam tu walau masa anak dara. Ini membuktikan walau kakma "pembawa Thalesimia" bacaan Hb tetap boleh naik jika amalkan vitamin yang sesuai dan betul.

risiko HB low semasa hamil


Vitamin apa yang kakma amalkan? ini lah dia 3 serangkai yang memang kakma amalkan dari sebelum hamil hingga sekarang iaitu kakma masih menyusukan sepenuhnya anak ke 3 kakma yang dah berusia 2 tahun 3 bulan.

cara atasi Hb ;ow semasa hamil



Vitalea with iron Formula - Multivitamin yang kaya dengan iron, mengandungi 30 nutrisi harian lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting yg disarankan oleh RDA. Jadi kepada ibu- ibu yang mengalami tekanan darah atau hb rendah boleh mengambil 2 biji vitalea sehari.

Sustained Release Vitamin C - Fungsi utama pengambilan vitamin c adalah untuk membantu penyerapan zat iron yang terdapat dalam vitalea. Jadi ia digalakkan telan sekaligus dengan vitalea demi untuk naikkan bacaan Hb. Selain itu ia melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.

B Complex -  lengkap dengan folic asid yang mana sangat penting dalam penghasilan Hormon & sel- sel Darah merah dan penting untuk pembinaan tulang bagi mengelakkan kecacatan pada janin. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.



Buat anda yang ada masalah HB low semasa hamil seperti kakma cuba lah ikhtiar dengan set hamil shaklee ni, In sya ALLAH anda pun akan dapat result seperti kakma. Kakma akan kongsikan cara makan yang betul dan tips2 yang kakma amalkan.

Jika anda ingin dapatkan produk ini boleh hubungi kakma , klik sini utk whatsapp http://kakmashaklee.wasap.my/  

SHAKLEE Independent Distributor
Maisarah (ID 887111)
No Tel: 019-3624134
Email: kmshop143@gmail.com
COD area: kg padang balang, sentul , bandar baru sentul ,dato senu , jalan gombak , setapak ,gombak setia.

Thursday, 7 September 2017

BAGAIMANA OMEGA-3 MENCAIRKAN LEMAK BADAN KITA?



Omega-3 memang famous sebagai salah satu bahan pembakar/cairkan lemak. Mesti ramai nak tahu bagaimana ia mencairkan lemak kita kan?Adakah macam panaskan mentega, lemak kita akan cair macam tu ke?
Ok jom kita tengok bagaimana caranya

Daripada beberapa kajian tentang cara Omega-3, ada beberapa mekanisma bagaimana Omega-3 boleh membantu kita untuk kurus.

(1) Omega-3 meningkatkan sensitiviti insulin. Insulin yang kurang sensitif membuatkan badan kita sukar untuj membakar lemak.
(2) Omega-3 mengurangkan keradangan sekaligus membantu memecahkan lemak.
(3) Omega-3 membantu memulihkan kesakitan otot sekaligus menjadikan program senama kita jadi lebih berkesan.
(4) Omega-3 menghalang perkembangan gen lipogenic yg bertanggungjawab mengumpul lemak dalam badan.
(5) Omega-3 membantu badan mensintesis protin dgn baik dan membina otot. Bila otot sihat, pembakaran lemak berlaku dengan lebih cepat.

Ok kita dah tahu betapa bagusnya Omega 3 dan bagaimana ia berfungsi dalam proses mencairkan lemak so macam mana kita nak dapatkan omega 3 dan cara memilih omega 3 yang terbaik? Pastikan anda memilih Omega 3 yang terbaik dan kakma sangat syorkan anda memilih Omega Guard shaklee ini kerana Omega Guard shaklee adalah minyak ikan terbaik dunia dan minyak ikan paling tulen yang mana diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan jepun bukannya dari hati ikan.


Omega Guard shaklee juga mempunyai kandungan asid lemak yang lengkap iaitu membekalkan 905mg asid lemak omega 3 serta rangkaian sepkyrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA,DHA,ALA dan banyak lagi.

Selain mengamalkan Omega 3 ni untuk mencairkan lemak anda juga harus melalukan senaman dan akriviti fizikal agar proses itu lancar, pemakanan juga harus di jaga pastikan anda mengamalkan pemakanan sihat dan diet yang seimbang.

Jika anda ingin dapatkan produk ini boleh hubungi kakma , klik sini utk whatsapp http://kakmashaklee.wasap.my/  

SHAKLEE Independent Distributor
Maisarah (ID 887111)
No Tel: 019-3624134
Email: kmshop143@gmail.com
COD area: kg padang balang, sentul , bandar baru sentul ,dato senu , jalan gombak , setapak ,gombak setia.

PERCUTIAN HEBAT KE JEPUN YANG TAK AKAN DILUPAKAN


Alhamdulillah pada sabtu 20 Mei 2017 yang lepas kakma dan leader yang layak join trip mewah shaklee telah terbang ke Jepun  selama 7 hari.Jujur sebelum kakma kenal shaklee kakma tk pernah bermimpi akan dapat jejak kaki ke Jepun.

Sabtu 12 mei, sebelum berangkat

Kakma nak kongsikan betapa mewahnya trip shaklee ke jepun ini.Bermula dengan tiket penerbangan, penginapan, makanan, hadiah2 yang shaklee buat kejutan dan juga tempat2 yang kami pergi yang mana perlu di bayar untuk masuk semuanya shaklee tanggung 100%. Kami hanya siapkan diri dan duit untul shopping sahaja.Dan betapa shaklee baik sangat ada 4 kali shaklee tk dapat sediakan makan kerana aktiviti dan tempat yang susah nak cari restauran untuk kami shaklee akan bagi Elaun Makan..contohnya semasa kami pergi ke Disneyland Tokyo oleh kerana masing2 ada aktiviti so shaklee bagi elaun makan. 1 kali makan kami diberi 3000yen dan kami ada 4 kali makan sendiri makan jumlahnya adalah 12000yen. Apa lagi boleh lah tambah duit shopping.
Elaun Makan untuk 4 kali makan sendiri
Mengikut apa yang di katakan oleh tour guide kami yang di kenali sebagai Jojo makanan yang disediakan untuk deligasi shaklee selama seminggu ni sama dengan kos makan dia di jepun selema 5 tahun, terkejut kami.

Semasa kami sampai di tokyo kami telah menetap di Imperial Hotel tokyo Jepun.. Pada malam kami sampai di hotel shaklee telah adakan welcome dinner untuk kami semua dah paling terharu bila kami dapat berjumpa dengam Dr.Kojima yang mana beliau adalah Doktor Pakar Imun yang mencipta Nutriferon hasil daripada kajian selama 40 tahun.


Keesokkan harinya semasa kami dalam perjalanan menuju untuk melawat Tokyo metropolitan dan Hq shaklee Jepun Jojo telah mengucapkan rasa terharu iaitu "Because of u, I have a chance to stay here (imperial hotel)" sambil melutut kat lantai tanda terima kasih terharu.
Beliau menyatakan saiz bilik di Imperial hotel sama besar dengan kebanyakkan rumah2 sewa di jepun.

Menginap di Imperial Hotel Tokyo Jepun
 selama 3hari 3 malam

Satu lagi yang kakma dapat tahu Shaklee satu2nya MLM yang bawa delegasinya pergi melawat snow Wall ni Alpine route di Tatayama.Lagi best kami disediakan bilik solat khas di atas sana yang mana shaklee sewa bilik hotel khas untuk delagasi muslim solat jamak zohor dan asar.Makan tengahhari juga di sedikan di hotel terbaik di atas Alpine Route boleh bayang lah kan kos makan mesti mahal kalau atas puncak sana




Pemandangan semasa menaiki Bas menuju ke puncak

Terharu kali pertama dapat pegang salji

Dan lagi terharu dan bertuah sangat bila shaklee request khas tapak strawberry park untuk tanamkan khas untuk kami.Ini kerana musim strawberry telah habis jadi shaklee tempah khas 2 tapak strawberry park untuk kami sahaja.Kami dibenarkan makan sebanyak mana yang kami nak selama berada di strawberry park ini. Strawberry jepun sangat best bagi kakma.
Kami juga di bawa melawat Pink Mosse yang berada berdekatan kaki gunung fuji.Cantik sangat bunga2 kat sana. Bagi peminat pink macam kakma memang heaven lah dapat pergi ke sini.







Satu pengajaran yang kakma dapat bila pergi jepun ni negaranya bagi kakma sangat selamat dan bersih, sepanjang kakma berada di sana kakma tak jumpa 1 sampah pun. Trip ni buat kakma nak datang lagi ke jepun kalau dan berimpian untuk bawa family pulak datang. Tapu jika datang sendiri memang berbeza dengan trip yang shaklee bawa ini kerana trip shaklee sangat mewah. Pesan kakma jika kita buat betul2 shaklee semua kita ada peluang yang sama untuk join trip.mewah shaklee yang akan datang.