Monday, 4 May 2015

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE YANG RAMAI TIDAK TAHU


Assalamualaikum.. Didoakan semua pengunjung blog ini di limpahkan rezeki dan sentiasa di dalam rahmat ALLAH. 
Alhamdulillah setiap tengah bulan ramai kawan-kawan shaklee dan “anak-anak” shaklee Mai update status di Facebook mengenai bonus shaklee sudah masuk akaun masing-masing. Ini lah salah satu kelebihan menjadi pengedar shaklee kerana bonus di bayar pada pertengahan bulan iaitu disaat-saat gaji pun dah nak habis.
Mai sendiri join shaklee semasa masih bekerja iaitu pada jun 2012 tetapi lepas 1 tahun 8 bulan Mai buat pilihan untuk berhenti kerja dan menjalankan bisness shaklee secara full time dan bergelar WAHM (work at home mother) ini antara kelebihan menjadi pengedar shaklee kerana kami boleh menjalankan bisness hanya dari rumah, menguruskan rumah dan menjaga anak-anak di rumah.Seronok dan bahagia bila hidup ada pilihan iaitu pilihan untuk menjadi WAHM dan tidak lagi perlu keluar bekerja yang mana setiap hari perlu keluar rumah pagi-pagi hantar anak- anak kadang-kadang terlambat sikit dan lewat masuk pejabat dan paling sedih bila matahari dah nak terbenam baru sampai rumah.
Sebenarnya banyak sangat kelebihan menjadi pengedar shaklee yang Mai dapat antaranya dapat membina dan menjalinkan ukhwah dengan mereka yang dahulunya tidak dikenali dan yang dulunya hanya berkenalan di alam maya tapi selepas sama-sama menjadi pengedar shaklee kami jadi rapat dan mesra, antaranya Mai ada anak shaklee jauh di serawak kami tak pernah kenal sebelumnya tapi sejak sama-sama mejadi pengedar shaklee sebagai upline dan downline kami jadi rapat hinggakan kalau tak ber sms, ber PM atau ber whatsapp 1 hari sudah mula rindu dan ada juga antara kami yang dahulunya belajar bersama dan selepas masing-masing berkeluarga kami terpisah tetapi kami rapat kembali kerana sama-sama menjadi pengedar shaklee sungguh manis dan terharu diatas ukhwah yang terjalin antara kami dan ini lah antara kelebihan menjadi pengedar shaklee yang sangat Kakma hargai dan bersyukur.
Selain itu dalam group kami bukan hanya mengajar ilmu bisness semata tapi antara kami saling sama-sama mengingati tentang ilmu dunia dan akhirat ada antara kami yang dahulunya tidak pernah buat solat dhuha tetapi lepas join group kami sekarang ni tak boleh miss solat dhuha kerana sudah merasai kemanisan solat dhuha kerana kami percaya solat dhuha itu adalah salah satu cara menjemput rezeki dan rezeki bukan hanya dari segi wang semata,kesihatan,keluarga bahagia,anak-anak yang sihat adalah rezeki yang tidak ternilai.
Banyak lagi kelebihan menjadi pengedar shaklee yang kami dapat nanti Kakma sambung dalam entry berikutnya…Buat anda yang ingin sama-sama merasai kelebihan menjadi pengedar shaklee anda boleh hubungi Mai.


Call/ Whatsapp : 019 3624134

Email : Kmshop143@gmail.com

FB : Mai Md saupi
KENANGAN BERSAMA ANAK SHAKLEE MAI YANG MANA KAMI SAMA2 DAPAT TRIP SHAKLEE KE US TAHUN LEPAS
KAMI 3 KETURUNAN DAPAT AWARD BONUS CAR PADA NC 2014
KAMI SAMA2 BELAJAR DI UTM
KENANGAN BERSAMA ANAK-ANAK OMS
KENANGAN BERSAMA GROUP OSF