Tuesday, 13 September 2016

VITAMIN C SHAKLEE SAMA JE DENGAN ASCORBIC ACID


Ramai yang menyatakan Vitamin C Shaklee sama je dengan ascorbic acid. Ambik ascorbic asid cukuplah, memang lah betul. Ascorbic asid tu kan nama kimia vitamin C. Dari mana pun sumbernya, tak kisah dari oren pun ascorbic acid juga.

Meh kakma nak share apa beza ascorbic acid Shaklee dengan ascorbic acid lain di pasaran?

Vitamin C Shaklee ni paling istimewa adalah dalam bentuk sustained release.
Maknanya setiap sejam, ia melepaskan 100 mg sahaja ke dalam darah. Jadi satu tablet ada 500 mg, maka tahan 5 jam.

Sebab apa shaklee buat macam ni?
Sebabnya badan kita ni, dahla tak boleh buat vitamin C, nak simpan vitamin C pun tak mampu tau jadi apabila anda ambil lebih dari 100 mg dalam satu masa, maka selebihnya akan dibuang melalui air kencing.Katakan anda ambil vitamin c yang 1000mg so badan anda just guna 100mg 900mg lagi akan keluar melalui air kencing rugi je kan. Sebab tu penting ambil vitamin C yang ada sustained released,

Sebaliknya Vitamin C shaklee dibina mengikut fisiologi badan manusia.
Menjadikan ia yang terbaik dan selamat digunakan.

Apa lagi kebaikan vitamin C??

-untuk bantu pembinaan collagen pada badan. Nak cantik, memang penting sangat vitamin C.

- Bantu sembuhkan luka lepas beranak atau lepas pembendahan.

-antioksidant yang kuat untuk lawan radikal bebas dan kekal awet muda serta rendahkan risiko penyakit kronik dengan kuatkan kapilari darah & bertindak sebagai antiradang.


-Menguatkan sistem imun.

Banyakkan kebaikkan vitamin C ni so jika anda beli vitamin C pastikan vitamin C shaklee ye.

Kalau anda berada sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan vitamin antipksidan ini secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.

Kakma adalah pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul dan gombak dan bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esok dah sampai.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*