Monday, 30 May 2016

SHARING NATIONAL CONFERENCE (NC) SHAKLEE YANG MENYENTUH HATI


Masih terasa aura2 positif National conference shaklee semalam..NC tahun ni bagi kakma adalah yang terbaik yg pernah kakma hadiri.
Banyak sharing yang menyentuh hati, kakma sendiri berkali2 mengalirkan airmata...benarlah kata org kita nampak kejayaan org tapi kita lupa kisah sedih disebaliknya...

Shaklee National Conference

Bila kakma tengok balik Video sharing master Zahirah ni....Klik sini

Kisah beliau sebijik kisah kakma sendiri...beliau anak sulung kpd 8 org adik beradik kakma pun anak sulung kepada 6 adik beradik , cita2 pun sama..
Sejak kecil ayah kakma nak sangat kakma jadi jurutera sampaikan ayah panggil kakma enginer kat rumah...
Kakma fikir nanti kerja mesti kakma boleh bantu ayah...ayah sejak kecil dah kerja..ayah tak sempat sekolah kerana keluarga susah dari darjah 3 ayah dah kerja buruh buat rumah orang..ayah tak pandai membaca tulis nama sendiri pun tak pandai..tapi ayah pandai mengira mungkin sebab tu kot kakma pandai matematik rasanya sejak sek rendah kakma selalu dpt A matematik sebab tu ayah nk sangat kakma jadi enginer...

Tapi sedih kakma tk mampu penuhi cita2 ayah kakma tak sambung belajar lepas habis diploma kejuteraan elektrik..kakma terus kerja lepas diploma coz kesian tgk ayah kerja adik2 ramai lagu nak belajar..
Masa kerja kakma hanya mampu bagi mek ayah duit rm200-rm300 sahaja sebulan..dgn gaji diploma tinggal di KL berapa sangat kan..

Lepas kawin lagi kurang kakma bagi malah kadang2 tak cukup nak bagi...jauh disudut hati kakma sebagai anak sedih sangat2..kakma mmg suka berniaga macam2 kakma jual malah pernah terjoin MLM lain last2 modal entah kemana..
Kakma selalu berdoa dalam solat dhuha Allah murahkan rezeki kakma nak balas jasa mek dan ayah kakma..dan Allah bg jalan kakma kenal shaklee...sejak itu kakma buat shaklee sungguh2 dan akhirnya impian kakma tercapai setiap bulan kakma mamlu bagi 4 angka buat mek dan ayah dan belikan ayah kereta idaman ayah...

Kakma juga dah berhenti kerja dan bergelar WAHM (work at home mom)
Lagi terharu kakma dapat hadiahkan Mek kakma pergi trip percuma shaklee mengerjakan umrah dan ziarah ke abu dhabi..Mek kakma dah lama sangat nak pergi umrah, kalau kakma tak buat shaklee kakma tak tahu bila kakma boleh hantar mek buat umrah.Kakma sendiri pun dah pergi mengerjakan umrah dgn izin Allah 100% menggunakan bonus shaklee kakma..dapat bawa suami pada tahun 2014..syukur pada Allah.

Ini lah insan yang sgt kakma sayang di dunia ini...