Tuesday, 17 May 2016

KELEBIHAN VITAMIN C SHAKLEE YANG MENJADI PILIHAN RAMAI


Assalamualaikum..Kakma nak kongsikan kelebihan Vitamin C shaklee yang menjadi pilihan ramai.



Kelebihan vitamin C shaklee

1) Sustained released..semulajadi tanpa bahan pengawet..sesuai untuk mereka yang ada gastrik.

2) Bio flavonoid dlm vitamin C membantu vit c jadi lebih aktif..kalau vit e kena ade selenium...vit c perlukan Bio flavonoid untuk penyerapan yang lebih baik.

3) kalau demam atau selsema jangan ambil ubat doctor dulu,ikhtiar dengan vitamin c dulu dengan cara upkan dose 2bj pagi dan 2bj malam.Alhamdulillah setakat ni kakma dah cuba menjadi.

4) Maksud Sustained release tu,vit c tu akan di 'release' utk bdn secara berperingkat..let say vit tu 500mg,so,stiap 1 jam,100mg vit c akan direlease utk kegunaan badan...

5) Kenapa susah2 je shaklee cipta time release?sebab vitamin c dapat diserap dgn baik oleh badan pada dos yang rendah. Semakin tinggi dos semakin sedikit yang dapat diserap.

6) Vitamin C ini dihasilkan bersama-sama bioflavonoids complex! Bioflavonoid ini adalah antioksidan yang sangat superb yang hanya boleh didapati dari buah-buahan asli. Jadi, tak ade dalam vitamin C sintetik. Bahan ini mempunyai fungsi yang spesifik untuk meningkatkan kesihatan badan dari pelbagai sudut. Bahan ini menyokong pertumbuhan sel yang sangat baik, untuk kesihatan jantung, dan juga untuk alzheimer.

7) Pelepasan dalam masa 5 jam tp maintain vit c dalam darah for 12 jam. Walaupun ia larut air tp bkn masuk terus keluar, dia akan bekerja dulu dgn sel badan sebelum dia keluar. Satu fakta ttg vit C ialah badan kita xboleh simpan vit C tapi ia digunapakai dlu sblm dibuang, in this case bersamaan kita makan orn selama 5 jam, tp bkn masa tu je kita ada bekalan vit C sbb td dia kuar perlahan-lahan.

Lihat Testimoni Di sini


Order sekarang..


 Jika anda berada di sekitar gombak dan sentul anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. 
untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji  Call/ Whatsapp : 019 3624134 
 Email : kmshop143@gmail.com 
 FB : Mai Md saupi 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*