Tuesday, 19 July 2016

APA ITU HEALING CRISIS DAN BAGAIMANA CARA MENGATASINYA


Pernah tak dengar apa itu healing crisis? Hari ni Kakma nak share apa itu healing crisis atau nama melayu nya krisis pemulihan.Agak2 baik ke tak baik healing crisis ni?Sebenarnya healing crisis (krisis pemulihan) adalah satu Petanda Baik dan satu proses normal yang dialami oleh seseorang apabila mengambil suplemen kesihatan. 
  

HEALING CRISIS bukan bermakna tubuh anda tak serasi dengan sesuatu suplemen, tapi ia menandakan yang ada tindakbalas sedang berlaku dalam tubuh kita dan ia sedang menjalankan tugas so jangan risau ia adalah positif, dan selalunya lama. Ibaratnya tubuh kita sedang dibersihkan dari kekotoran lagi2 sebelum ni kita dah makan macam2 dan dalam badan kita banyak toksin dan mungkin juga kita memang ada penyakit yang kita sendiri tidak sedar.



Mengikut teori Hering's Law Of Cure : pemulihan bermula dari dalam, dari atas ke bawah dan tanda-tanda pemulihan adalah terbalik daripada tanda-tanda yang selalu dibawa oleh sesuatu penyakit. Maksudnya , sesuatu penyakit itu bermula dengan simptom yang ringan dan diakhiri dengan yang lebih berat dan beransur ringan sehinggalah anda pulih.Sesetengah healing crisis nampak seperti penyakit apa yang penting kita jangan panik.

Mcm kakma 2 tahun lepas mkn vivix, Ya Allah mmg muka masa tu keluar jerawat banyak dan meninggalkan parut hitam,risau jugak kan tapi bila kakma baca info2 berkaitan baru tahu tu healing crisis...sekarang kakma makan vivix dah tak ada healing crisis macam makan kali pertama 2 tahun lepas.
Apa taknya kakma akui sejak form 4 muka kakma start naik jerawat coz salah pakai produk mmg kakma dah pakai macam2 utk pulihkan muka semula..ckp je jenama apa yg ada dari dulu sampai sekarang semua kakma dah cuba...
Tapi muka lg teruk ada lah...
Sampai lah kakma kenal shaklee n belajar ilmu nutrisi ni...
Sampai kakma takut dah nk pakai jenama lain lagi2 yg ada bahan kimia merbahaya merkuri bagai tu...takut sgt..
Syukur kakma sedar awal..

Satu lg kakma makan GLA niat nak betulkan hormon,eh makan 2 bln pertama lagi ting tong haid jadinya...tapi bulan ke 3 cantik je dtg sampai seterusnya...rupanya awal2 gla nk stabilkan hormon baiki apa2 yg tk betul dalaman...jangan tak tahu ramai yg dapat detect ada cyst lepas mkn GLA...
Ingat cyst tu bukan sebab mkn GLA tp GLA yg jumpa cyst tu dan kuarkan simpton2 cyst yang mmg dah lama kat dlm tu apa taknya tiba2 je dah besar....bahaya tau..Mujur ada GLA kan.

Apa yang perlu buat masa healing crisis ni kita perlu byk minum air kosong...dan teruskan ambil supplement tu...elok jgk kita makan makanan yg tinggi antioksida dan serat lagi elok ambil supplement detox utk buang apa2 yang tak patut...



Nak cuba vitamin semulajadi yang dijamin selamat dan berkesan..
Roger kakma
0193624134
Pakar shaklee anda

Jika anda berada di sekitar gombak dan sentul anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji 

 Call/ Whatsapp : 019 3624134 
 Email : kmshop143@gmail.com 
 FB : Mai Md saupi 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*