Monday, 24 October 2016

POTENSI BONUS SHAKLEE DILUAR JANGKAAN


Masa mula- mula kakma join shaklee memang tak tahu detail mengenaik bonus shaklee yang kakma tahu hanya untung runcit lagipun kakma tak tahu pun masa tu shaklee ni MLM.Ini kerana kakma dah guna produk shaklee dan produknya menang berkesan dan terbaik.Bonus pula akan di masukka terus ke dalam akaun setiap 15 haribulan setiap bulan bagi yang layak.

Setiap 15 haribulan bonus masuk tapi selaluya awal sehari.

Lepas kakma dah teliti baru kakma tahu sebenarnya, untuk bonus tunai, ada 6 peluang bonus tunai yang kita boleh dapat.Dan paling kakma kagum sistem bayaran bonus shaklee ini telah di paternkan, maka tiada siapa boleh tiru patern bayaran bonus shaklee.

Jom kakma kongsikan dan terangkan 6 pelaung bonus tersebut.

Apabila anda menjadi salah seorang ahli Shaklee, anda berpeluang untuk membina perniagaan anda. Anda berpeluang untuk mendapat bonus tunai berikut:

1- Untung Runcit 
- Bonus ni kita dapat bila kita jual harga runcit. Kalau kita jual harga ahli memang tak dapatlah. Apatah lagi menganiaya diri sendiri dan juga pengedar Shaklee yang lain dengan menjual di bawah harga ahli. Haram tau. Dahlah nak kasi anak-anak makan.

2- Bonus Peribadi
i) Bonus peribadi kasar - Shaklee akan bayar berdasarkan jualan peribadi yang kita buat setiap bulan. Lagi banyak kita jual, lagi banyak bonus peribadi yang kita dapat, so kalau nak bonus banyak kena usaha lebih.

ii) Bonus peribadi bersih - Sekiranya anda ada ramai anak buah yang berjaya melakukan jualan, Shaklee juga akan membayar anda bonus peribadi bersih.

- Bonus ni special sikit, sebab Shaklee bayar di atas usaha kita membantu, coaching, mentoring anak buah sehingga mereka berjaya membuat jualan mereka. 100% tak usik bonus anak buah. Semua dari Shaklee.So selagi anak buah kita belum berjaya membantu anak2 buah membuat jualan kita tidak akan dapat apa2.

3- Bonus Kepimpinan
- Bonus yang paling besar di dalam Shaklee sebenarnya ialah daripada bonus kepimpinan. Bonus kepimpinan ni berdasarkan keupayaan kita sebagai seorang leader di dalam Shaklee 
- Maksudnya, lebih ramai anak buah yang kita bantu menjadi seorang leader, lagi banyaklah bonus kepimpinan.
- Jadi jangan fikir nak berjaya sorang2 bantu lah anak2 buah kita untuk berjaya sama2 dan rasa bonus banyak jugak.

4- Bonus Insentif Khas
- Bonus insentif khas ni diberikan kepada pengedar Shaklee yang sudah mencapai rank tertentu. Contohnya, kalau dah jadi Coordinator dan ke atas, Shaklee akan kasi tambahan bonus.

5- Bonus Kereta
-bonus ini kita akan dapat bila kita dah cukul syarat yang ditetapkan.
- Tapi, kita takkan dapat sebiji kereta BMW atau Merc. Tapi kita akan dapat replika kunci semasa National conference sebagai simbolik.
- Shaklee bagi duit tunai. Suka hatilah nak beli kereta apa. Nak simpan saja pun boleh, nak buat deposit rumah pun boleh. Nak masukkan semua ke dalam akaun mak ayah pun boleh. Atau nak pergi melancong n bercuti pun boleh.Tiada siapa pun yang marah.
Kakma bersama anak buah yang sama2 dapat kunci ketata sebagai simbolik kami dah layak dapat bonus kereta

6- Bonus Insentif Berkala 
- Shaklee akan selalu tawaran bonus insentif ni. Setiap program insentif ni berlainan. Tak sama setiap program, dan ada jangkamasa tertentu. So, kena usaha sungguh-sungguh untuk grab. Kalau tak grab rugilah.
- setiap cycle juga shaklee akan bagi award dalam bentuk cash iaitu superstar award.
Ini contoh super star Award yang di tawarkan pada tahun 2014.

Kakma ingat lagi kakma dapat bonus insentif sebab naik rank key coordinator bernilai rm3400 rasanya..nanti kakma cari balik surat tu dan kongsi di sini yer.

Banyakkan peluang bonus yang kita akan dapat kalau kita buat betul2.
Walaupun Shaklee ni adalah MLM tapi cara pembahagian bonus adalah sangat adil. Siapa malas, memang tak dapat apa. Siapa rajin berusaha dia akan dapat lebih.

Dalam Shaklee juga, tiada istilah siapa masuk dulu nanti dia paling kaya. Isk, ini bukan skim piramid atau skim cepat kaya.Yang betulnya, siapa usaha lebih banyak, dialah kaya. Walau dia baru join beberapa bulan dan kalau yang join dah 4 tahun tapi tak buat apa2 memang tak akan dapat apa2.Dannnn, paling best, tak payah nak bergolok gadai memulakan bisnes ni. Tak payah nak buat loan sampai berpuluh-puluh ribu.

Honestly ramai pengedar Shaklee yang masih setia dengan bisnes ni sebab jatuh cinta dengan produk termasuklah kakma senang hati nak jual produk yang baik, halal dan selamat.Lagipun kakma sendiri dah rasai keberkesananya.
Kisah bagaimana kakma mula terjebak dengan shaklee

Nak join ahli shaklee dan buat bisness serta jana pendapatan dengn shaklee jom join Group kakma.
Anda akan diajar dan di guide dari Zero apa yang penting semangat, usaha dan tidak  putus asa.
Hubungi kakma 0193624134
Cara nak daftar shaklee