Tuesday, 2 August 2016

PENGALAMAN MELAWAT HQ SHAKLEE DI PLEASANTON CALIFORNIA


Kakma nak kongsikan pengalaman kakma di bawa melawat HQ shaklee. Sebelum kakma pergi sendiri ke HQ shaklee pada tahun 2014 yg terletak di Pleasanton, California kakma tak tahu pun rupanya bangunan HQ pun bercirikan mesra alam iaitu 'Living in Harmony with Nature'.Baru kakma tahu..

Dalam bangunan tak ada econ just guna udara dari luar iaitu udara semulajadi dan pengudaraan dibuat oleh satu kipas gergasi & dari bawah lantai. Struktur bangunannya mmg ada ruang utk udara keluar masuk yang mana bangunan ni didesign oleh syarikat arkitek terkenal Gensler

Kebanyakan bahan untuk membina bangunan ini menggunakan sumber semulajadi, termasuklah bahan-bahannya, warnanya, udaranya termasuklah cahaya yang digunakan di dalam bangunan ni manakala Karpet & dindingnya daripada bahan-bahan 'recycle' (kita semula) nampak kan betapa shaklee menjaga alam sekitar.

Lampunya menggunakan teknologi 'motion sensors' yang mana ia akan hidup dan mati sendiri sekiranya ia dapat mengesan pergerakan (jimat tenaga elektrik)
Pada waktu siang, bangunan ini menggunakan cahaya semulajadi daripada luar, kalau perasan dalam gambar tu ada banyak tingkap kaca. Tingkap kaca ni sebenarnya menggunakan 'electronic sensor' - di mana cahaya boleh tembus masuk sehingga 80% tapi still tak panas

Di sekeliling HO ni memang menghijau ini kerana Shaklee sangat komited dengan kempen menanam semula pokok.

Ada 1 gong di HO yang mana ia akan dipalu setiap kali jualan Shaklee mencapai 1 juta di seluruh dunia dan bila gong ni berbunyi semua staff akan berdiri dan tepuk tangan.

Di dalam bangunan HQ Ini menempatkan bahagian pengurusan, kewangan, undang2, RND dan banyak lagi dan kalau nak tahu semua santisis shaklee ditempatkan di sini.Semasa kami pergi tempoh hari kami mmg di bawa berjumpa dgn semua saintis shaklee dan saintis2 shaklee bukan calang2 org semuanya ada title doktor dan pakar dlm bidang masing2 manakala yang menjadi penaung kpd mereka semua adalah Dr. Elizabeth Blackburn yang mana beliau adalah salah sorang penerima anugerah nobel.Hebatkan shaklee?Kakma harap semua customer kakma tidak lagi teragak2 dengan produk shaklee.

Di sana juga ada sudut dimana diletakkan semua gambar2 master coordinator shaklee diseluruh dunia.

Ada sudut mini library yang mana staff boleh berehat sambil membaca.

Best kan...rugi kalau kita SID tak dapat pergi sendiri ke sana dan tgk sendiri HQ shaklee... 

Apa yang kakma tak boleh lupa di mana semasa kami sampai dan turun dari bas kami di sambut dgn "red carpet" dan tepukan yg gemuruh..Rasa dihargai sangat2.seronok sangat di raikan sebegitu rupa.

In sya Allah 2018 kakma akan usaha jgk utk pergi sana lagi..Doakan kakma yer.
Jom kalau anda ada impian yang sama jom sertai kakma..dan kalau anda nk tahu semua perbelanjaan trip ini adalah percuma sehinggakan langguge pun shaklee sediakan..makan semua bg yg muslim mmg shaklee sediakan yang halal so mmg tak risau.

Jika anda juga ingin rasa apa yang kakma rasa jom sertai team kakma...hubungi kakma 0193624134...kakma adalah pengedar sah shaklee kawasan sentul, gombak,sri gombak, setapak dan kuala lumpur.