Assalamualaikum..
Didoakan semua pengunjung blog ini di limpahkan
rezeki dan sentiasa di dalam rahmat ALLAH.Jom kita baca mengenai Energizing soy protien,apa istimewanya Energizing soy protien ini.Energizing soy protien atau lebih dikenali sebagai ESP adalah sumber protein pertama yang dihasilkan daripada soya Non-Gmo
ESP Shaklee adalah antara makanan kesihatan yang mempunyai indeks glisemik yang rendah. Apakah indeks glisemik??
Index glisemik:
Indeks glisemik adalah indeks pengukuran mengenai kesan makanan yang mengandungi karbohidrat ke atas paras glukosa darah.
Siapa yg memerlukan index glisemik yg rendah?
1. pesakit diabetes
2. mereka yang ingin berdiet.
3. mereka yang mempunyai tahap kolestrol tinggi
Manfaat indeks glisemik rendah:
1. Mencegah dan mengawal diabetes. Sebuah kajian yang diterbitkan dalam
American Journal of Clinical Nutrition (Juli 2002) menyimpulkan bahwa
makanan ber-indeks glikemik tinggi meningkatkan risiko terkena diabetes
type 2.
2. Mencegah kanser. Artikel lain dalam jurnal yang sama
menyebutkan adanya korelasi antara makanan tinggi indeks glikemik
dengan kenaikan risiko kanser kolorektal, kanser payudara dan mungkin
juga kanser ovarium dan prostat. Dr Atkins dalam New Diet Revolution
menyebut hubungan antara kanser dengan indeks glikemik yang didasari
oleh fakta bahwa sel kanser “mendapatkan makanan dari gula.” Buku itu
juga menyebutkan bahwa penderita kanser payudara lebih mungkin untuk
selamat dan kurang mengalami kekambuhan jika tingkat insulin tubuh
mereka lebih rendah.
3. Penyakit jantung. Risiko penyakit
jantung meningkat selari dengan jumlah kolesterol tubuh Anda. American
Journal of Clinical Nutrition juga melaporkan bahwa diet rendah indeks
glikemik mengurangi kolesterol jahat dan trigliserida dalam waktu satu
bulan.
6. Menurunkan obesitI. Makanan dengan indeks glikemik
rendah menciptakan rasa kenyang yang lebih besar dan bertahan lebih
lama. (sebab itu makan ESP semasa perut kosong menyebabkan kita akan
rasa kenyang yang berpanjangan)
Nampak bukan kebaikan ESP?
Jom dapatkan ESP bulan ni dengan harga promotion yang menarik. ESP
membuatkan anda rasa segar dan bertenaga
untuk Pertanyaan dan Tempahan
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi
1. pesakit diabetes
2. mereka yang ingin berdiet.
3. mereka yang mempunyai tahap kolestrol tinggi
Manfaat indeks glisemik rendah:
1. Mencegah dan mengawal diabetes. Sebuah kajian yang diterbitkan dalam American Journal of Clinical Nutrition (Juli 2002) menyimpulkan bahwa makanan ber-indeks glikemik tinggi meningkatkan risiko terkena diabetes type 2.
2. Mencegah kanser. Artikel lain dalam jurnal yang sama menyebutkan adanya korelasi antara makanan tinggi indeks glikemik dengan kenaikan risiko kanser kolorektal, kanser payudara dan mungkin juga kanser ovarium dan prostat. Dr Atkins dalam New Diet Revolution menyebut hubungan antara kanser dengan indeks glikemik yang didasari oleh fakta bahwa sel kanser “mendapatkan makanan dari gula.” Buku itu juga menyebutkan bahwa penderita kanser payudara lebih mungkin untuk selamat dan kurang mengalami kekambuhan jika tingkat insulin tubuh mereka lebih rendah.
3. Penyakit jantung. Risiko penyakit jantung meningkat selari dengan jumlah kolesterol tubuh Anda. American Journal of Clinical Nutrition juga melaporkan bahwa diet rendah indeks glikemik mengurangi kolesterol jahat dan trigliserida dalam waktu satu bulan.
6. Menurunkan obesitI. Makanan dengan indeks glikemik rendah menciptakan rasa kenyang yang lebih besar dan bertahan lebih lama. (sebab itu makan ESP semasa perut kosong menyebabkan kita akan rasa kenyang yang berpanjangan)
Nampak bukan kebaikan ESP? Jom dapatkan ESP bulan ni dengan harga promotion yang menarik. ESP membuatkan anda rasa segar dan bertenaga
untuk Pertanyaan dan Tempahan
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi
No comments:
Post a Comment