Saturday, 25 March 2017

APA ITU OSTEOARTHRITIS DAN PESAKIT OSTEOARTHRITIS SELAMA 16 TAHUN KIAN SEMBUH


Apa itu Osteoarthritis?
Osteo bermaksud tulang dan Arthiritis bermaksud keradangan atau inflamasi pada sendi yang mengandungi cecair synovial (synovial fluid), jadi bila disambungkan perkataan Osteo-Arthritis bermaksud keradangan sendi yang terjadi pada hujung tulang yang berartikulasi iaitu di kawasan sendi terutamanya sendi synovial.

Penyakit Osteoarthritis

Nampak tak perbezaan gambar di atas? Ini lah bezanya sendi normal yang sihat dengan sendi yang mengalami Osteoarthritis.
Keadaan ini menyebabkan sendi-sendi terasa sakit dan kaku. Pembengkakan juga dapat terjadi pada sendi-sendi tersebut. Sendi yang selalu mengalami kerosakan artritis ini ialah tangan, lutut, pinggul, dan tulang punggung.

OSTEOARTHRITIS

Kakma nak kongsikan kisah pesakit Osteoarthritis yang menderita selama 16 tahun tetapi kini kian sembuh.
Jom baca kisah beliau yang dikongsi sendiri oleh anak beliau.

Apa korang rasa bila ayah korang yang dah 16 tahun menghidap Osteoathrithis, dulu siap kena usung nak ke klinik dan hospital. Dulu kalau gerakkan kaki bunyi berkeriuk macam engsel pintu berkarat, berjalan siap keluar bunyi macam tulang berlaga.

Ayah memang dah wajib operate masukkan besi dekat left hip joint, tapi sebab kerenah birokrasi, doktor batalkan balik operation. Dari boleh bawak motor, sekarang tak boleh langsung, dari bawak kereta manual kena tukar kereta auto. Dulu nak angkat kaki pun susah. Guna tongkat pun jalan slow-slow je. Dalam rumah guna kerusi roda.

Tapi, sejak kebelakangan ini, ayah dah boleh berjalan tanpa tongkat, walaupun jarak tak berapa jauh. Boleh dukung cucu dari dalam rumah bawak ke kereta di luar rumah dan malam ini pergi makan kat Mydin Mall, ayah lupa nak bawak tongkat tapi Alhamdulillah ayah boleh jalan macam biasa dari parking ke tempat makan.


Vitamin untuk pesakot Ostearthritis



ALHAMDULILLAH. Rasa sangat-sangat bersyukur. Alhamdulillah, 3 tahun konsisten Vivix, ini hasilnya. Syukur sangat-sangat sebab tu kalau korang menyampah bila Cik Laa share pasal Shaklee, Cik Laa tak kisah sebab korang tak rasa apa yang Cik Laa rasa. Rasa syukur sangat-sangat. Allahuakhbar, sungguh besar nikmatMu ya Allah. Tak tahu nak cakap macam mana.

Korang doa lah semoga Cik Laa terus berjaya dgn Shaklee. Dapat supply Vivix untuk ayah dan mak setiap bulan. Doakan Cik Laa ye. Semoga Allah makbulkan doa-doa kalian. Amin...."

Sumber:
SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 9 : SILAWATI IELA

Jika anda ada sakit Osteoarthritis kakma sangat syorkan anda ikhtiar dengan vitamin shaklee.
Jika ingin dapatkan matlumat lanjut boleh hubungi kakma http://kakmashaklee.wasap.my/