Monday, 7 March 2016

ESP RENDAH GLYCEMIC INDEX


Assalamualaikum.. Didoakan semua pengunjung blog ini di limpahkan rezeki dan sentiasa di dalam rahmat ALLAH.Kakma nak kongsikan kelebihan ESP (Energizing soy protein) yang mana rendah bacaan glycemic index (GI) yang mana bermaksud ianya ditukar kepada glukos & tenaga secara perlahan-lahan dan bukan secara sekaligus.


Perasan tak, kalau kita sarapan roti canai atau nasi lemak banyak-banyak sekalipun, lepas 2-3jam kita akan rasa lapar balik.Sebabnya, roti canai & nasi lemak ni High GI. Cepat kenyang tapi akan cepat rasa lapar sebab tenaga ditukar sekaligus,dan jika kita tidak gunakan tenaga yanh dihasilkan ini akan buat berat badan kita naik cepat. Makanan high GI macam ni juga tak bagus untuk pesakit kencing manis, sebab ia buat kandungan gula dalam badan mereka tak stabil.

Tapi ESP ni low GI. 

Kalau kita ambil ESP awal pagi,kadang tengah hari pun masih rasa kenyang lagi. Bila kita masih rasa kenyang, sebab tu rasa asyik nak makan je jadi kurang. Bila boleh kurangkan makan/kalori, ia bantu kita kuruskan badan.Makanan yang rendah GI juga dapat meninggikan kadar metabolisme kita sebab tu ramai yang ambil ESP ni berjaya turunkan berat badan dan sentiasa cergas dan bertenaga.

Juga sebab ESP ni low GI, ia bagus untuk pesakit diabetes atau kencing manis. ESP membantu stabilkan paras gula dalam badan mereka.


Berita baik bulan ini adalah bulam promo ESP,jadi rugi kalau anda tidak dapatkan ESP bulan ini..
Jika anda berada di sekitar gombak dan sentul anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. 

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji 
Call/ Whatsapp : 019 3624134 
Email : kmshop143@gmail.com 
FB : Mai Md saupi 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*