Friday, 8 January 2016

KEPALA DAN TANGAN ANAK DIBELAH,IBU MERAUNG TAK SANGGUP TENGOK ANAK ADA MASALAH KULIT YANG SERIUS

Assalamualaikum.. Didoakan semua pengunjung blog ini di limpahkan rezeki.
Kakma nak kongsikan pengalaman sedih Kepala dan tangan anak dibelah ibu meraung tak sanggup tengok.Hati ibu mana yang sanggup melihat anak yang masih kecil baby lagi mengalami masalah kulit yang serius.Kisah ini kakma ambil dari kisah yang dikongsi dari FB Supermom shaklee story.




Assalamualaikum,
Meskipun sudah terlambat mengikuti peraduan ini, sempena hari lahir anak saya Nuha Amanda (21.12), sungguh menggamit memori suka dan duka lantas terpanggil untuk berkongsikan cerita.
Semoga bermanfaat pada pembaca.
Sejak lepas umur anak saya 40 hari, bermula episode yang mampu membuat hati ibu dan abah tak terkeruan. Nuha alami masalah kulit yang serius. Jika di kampong Terengganu di panggilnya kenan. Semakin hari masalah Nuha semakin teruk. Klinik pakar, hospital, klinik biasa sudah tidak terkira kami bawa, demi nak sembuhkannya.
Tibalah umur Nuha 7 bulan, di kepala Nuha ada ketulan seperti bisul, Ya Allah besar sangat bernanah sedikit. Ya Allah masa tu, hati ibu dah tak senang dan bimbang. Air mata ibu dah tak tertahan nak.. Nuha lagilah asyik menangis. Pasti sakit ye anak kusayang, tika itu Nuha juga demam suhu mencecah hampir 40.
Kami bawa ke klinik berdekatan, doktor tersebut kata, ini tidak boleh dibiarkan kerana nanti kuman lagi merebak. Kami terpaksa belah sedikit untuk keluarkan kuman-kuman ini puan encik. Ya Allah, kepala anak ku dibelah macam tu je tanpa dibius sepenuhnya. Masih ku ingat raungan Nuha.. sama dengan ibu yang dah tahan tengok.
Selepas dibelah di kepala, dalam beberapa bulan selepas itu jadi pula ditangan. Ya Allah, sakit sangat ibu tengok, bengkak teruk tangan Nuha, sudah keluar darah juga. Allah sahaja yang tahu hati ini. Kami bergegas bawa Nuha ke hospital Serdang.
Sehinggalah saya mencari ubat apa terbaik untuk eczema, saya terjumpa testimoni Herbal Blend ramai sangat pakai dan kata ok. Saya cuba beli Herbal Blend dan sapu. Alhamdulillah beransur ok. Bila anak saya berumur 1 tahun, saya sudah mula bagi Meal Shakes, risau takut sejarah lama berulang, dibelah-belah.
Selepas itu saya berikan Vitamin C Chewable. Alhamdulillah syukur , Nuha semakin pulih dari eczema kroniknya. sekarang Nuha sudah 3 tahun. Masih ambil Meal Shake, Vitamin Chewable dan Herbal Blend untuk sapu di buat seperti losyen.
Alhamdulillah Allah menemukan saya dengan Shaklee, kita ikhtiar untuk sembuh, Allah menentukan setiap penyembuhan itu.In Shaa Allah.

Ibu Nuha.


********************************

Eczema adalah salah satu penyakit kulit yang berkaitan dengan imuniti badan.Selain dari rawatan luaran rawatan dalaman sangat penting yang mana kita perlua kuatkan imuniti badan kita untuk lawan penyakit ini.
Ibu baby Nuha telah buat pilihan yang bijak dengan memberikan Melahshake dan chewabke vitamin C untuk Nuha kerana 2 vitamin ini membantu meningkatan imunisasi dan antibodi badan baby Nuha.Krim Herba blend pula berfungsi sebagai pelembab ini kerana bila kulit kering tempat yang eczema itu akan bertambah gatal kesian kan kalau baby gatal menggaru sampai luka.Krim herba blend ini sangat selamat kerana bebas paraben dan steroid.

Ini adalah vitamin yang boleh di ambil untuk meningkatkan imunisasi badan pesakit eczema.






Jika ibu-Ibu mempuntai masalah yang sama seperti ibu Nuha jangan segan-segan untuk hubungi kakma..Kakma akan bantu ibu-ibu dengan memberi konsultansi yang terbaik dan sesuai mengikut keadaan dan masalah ibu -ibu.

Nak baca lanjut mengenai Eczema boleh klik Di sini .

 Jika anda berada di sekitar gombak dan sentul anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana kakma adalah Pengedar Sah Shaklee Gombak , Sentul, kampung padang balang ,batu caves ,greenwood dan sekitar kuala lumpur.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji 

Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi


 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*